Antena Căutare

Cum sa ne ferim de canicula - recomandarile medicilor

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, solicita directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima, in aceasta perioada cu temperaturi extreme. Astfel, numarul echipajelor de ambulanta urmeaza sa fie suplimentat acolo unde sunt tot mai multi solicitanti. In acest sens, serviciile de ambulanta vor trece la alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, informeaza Mediafax.

Totodata, directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale, pentru a amenaja puncte de asistenta a populatiei, in caz de nevoie.

In aceste zile caniculare este recomandat consumul zinic de lichide (aproximativ 2 litri de apa), fara a se astepta sa apara senzatia de sete. Medicii mai sfatuiesc populatia sa consume in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii), deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. De asemenea, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00.

Consumul de alcool nu este indicat, deoarece favorizeaza deshidratarea, iar organismul nu mai poate lupta cu aceleasi puteri impotriva caldurii. Nici bauturile cu un continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau zahar nu sunt recomandate, pentru ca sunt diuretice.

In cazul in care este absolut necesara expunerea la soare intre orele amiezii este indicata o tinuta adecvata care sa includa palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.

FOTO: Intact Images

Busteni: Bebelus ingropat intr-o padure, dupa ce preotul a refuzat inmormantarea in cimitir... Perchezitii la nivel national: 1.000 de persoane, vizate de FBI si US Secret Service pentru fraude IT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x