Antena Căutare

Ministrul Sănătății, noi precizări despre testarea în masă, demarată după 1 iunie. Cum se va desfășura și ce teste vor fi folosite

Măsurile de relaxare ce vor fi luate în următoarele zile vor aduce o testare la nivel național, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat că se dorește verificarea nivelului de imunizare a populației, dar și de răspândire a coronavirusului. 

Ministrul Sănătății, noi precizări despre testarea în masă, demarată după 1 iunie. Cum se va desfășura și ce teste vor fi folosite
Ministrul Sănătății, noi precizări despre testarea în masă, demarată după 1 iunie. Cum se va desfășura și ce teste vor fi folosite

Potrivit declarațiilor ministrului, această testare în masă ar putea începe după 1 iunie și ar putea fi doar pentru anticorpi, folosindu-se teste serologice ori testare combinată cu cele moleculare care se fac în prezent.

Testele pentru anticorpi sunt utilizate în mai multe țări, între care SUA, Spania, Marea Britanie și Germania. În România, o campanie de acest tip a fost anunțată până acum de Primăria Capitalei în parteneriat cu Institutul Matei Balș, însă este blocată pentru moment.

Mihai Gâdea: Care este adevărata legătură între coronavirus și 5 G și cine are de câștigat în urma acestor teorii

”Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termina pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde de cum o solicităm. Dacă o solicităm doar din teste serologice sau o dublăm și cu cele moleculare. În funcție și de cazuri, pe zone de focar mare, pe zone de focar mic. O să testăm voluntarii, dar voluntarii pe care îi căutam în anumite focare”, a explicat ministrul, la Europa FM.

Alexandru Rafila: Dacă 90% din populație poartă mască, circulația virusului se oprește

Ce sunt testele serologice

Testele serologice arată anticorpii specifici SARS-CoV-2 de tip IgM si IgG. Prezența anticorpilor specifici de tip IgM sau titrul de anticorpi specifici tip IgG din faza de covalescență de ≥4 ori mai mare comparativ cu titrul identificat în faza acută pot fi utilizate drept criteriu de diagnostic pentru pacienții suspecți de infecție SARS-CoV-2 cu rezultate negative la testele de detecție a acizilor nucleici virali, potrivit Comisiei de Microbiologie Medicală a Ministreului Sănătății.

Da, ne-au mințit! În laboratorul din Wuhan s-a petrecut o catastrofă din octombrie 2019. SRI-ul american nu a mai putut identifica nicio conversație dintr-odată: "s-a întâmplat o nenorocire!"

Totuși, testele trebuie să fie realizate numai cu unele validate, cu sensibilitate și specificitate foarte ridicată, care să limiteze rezultatele fals negative și fals pozitive. De asemenea, conform experților, ele își vor arăta utilitatea abia după epidemie, întrucât evaluează seroprevalența infecției în populația generală (IgG) și a infecțiilor asimptomatice, ca și pentru evaluarea persistenței imunității postinfecție naturală.

Pericolul lecțiilor ținute online. Părinții depun din ce în ce mai multe plângeri... Ce se întâmplă cu nunțile, botezurile și înmormântările după 15 mai, când intrăm în stare de alertă. Câte persoane vor p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x