Antena Căutare

Cum va arăta concediul petrecut pe litoralul românesc. Reguli pe care trebuie să le respecte turiștii pe plajă

Concediul petrecut pe litoralul românesc nu va fi la fel în această vară, întrucât autoritățile vor lua măsuri sporite pentru a preveni infecția cu noul coronavirus. 

Cum va arăta concediul petrecut pe litoralul românesc. Reguli pe care trebuie să le respecte turiștii pe plajă
Cum va arăta concediul petrecut pe litoralul românesc. Reguli pe care trebuie să le respecte turiștii pe plajă

Potrivit Corinei Martin, președinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, concediul petrecut pe litoralul românesc va fi diferit față de cel din anii trecuți, întrucât turiștii vor avea de respectat alte reguli.

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

”Ne-am uitat foarte atent la ce fac colegii noștri din celelalte țări. Am propus pentru redeschiderea teraselor și după două săptămâni, la 15 iunie, pentru deschiderea restaurantelor cu spații închise măsuri care vizează distanțe de minim 2 metri între mese, maximum opt persoane la aceeași masă, considerând că venim să luăm masa împreună cu mai multe persoane. Desigur, echipamente de protecție pentru personal, cu interacțiune minimă între personal și oaspeți. Un maximum de 50% din capacitatea ocupată pentru restaurantele închise. În spațiile de cazare, măsuri foarte simple”, a spus Corina Martin, potrivit Digi24.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

De asemenea, ea a declarat că recomandarea distanței dintre șezlonguri a fost de patru metri.

”Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a spus ea.

Când va fi deschis sezonul estival

Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă şi aşteaptă turiştii începând cu 1 iunie, când se vor deschide şi terasele, anunţă Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa.

Asociaţia estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români.

Vești excelente pentru români! Hotelurile de pe litoral îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie, când se vor deschide și terasele

Faptul că reprezentanţii HORECA au anunţat luni, după discuţia cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulţi hotelieri de la mare să îşi pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, pentru a putea primi turiştii. Astfel, din datele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa (OPMCTA), peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie.

Practic, deschiderea oficială a litoralului pentru turişti va fi la 1 iunie, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise la mare care chiar au primit turişti în acest weekend. Aceştia au venit pentru scopuri de recreere - pescuit, kiting şi pentru activităţi sportive în aer liber. Cei mai mulţi au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche şi în Delta Dunării.

Obligați să completeze declarație pe proprie răspundere ca să treacă strada: „Faci doi pași, gata amenda!” Nu, nu e banc... Cum va fi înmormântat ÎPS Pimen, mort în urma infecției cu noul coronavirus? BOR a anunțat măsurile speciale ce vor fi l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x