- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cutremurul s-a produs în Moldova, mai exact în zona Galați și în apropierea următoarelor oraşe: 45km NV de Galati, 60km N de Braila, 106km SE de Bacau, 155km S de Iasi, 159km NE de Ploiesti, 162km E de Brasov, 164km SV de Chisinau, 191km SV de Tiraspol, 191km NV de Constanta, 193km NE de Bucuresti.
Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 3,3 s-a produs luni dimineaţa, la ora locală 2:51, în zona Moldovei, judeţul Galaţi, la o adâncime de 17 kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Cutremur în România, luni dimineața, 18 ianuarie 2021
Conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare pentru Fizică a Pământului, mișcarea telurică a fost înregistrată în apropierea satului Izvoarele, comuna Slobozia, Conachi și a comunei Schela.
Acolo, în anul 2013, în doar o lună și jumătate, s-au produs 217 seisme care i-au panicat pe locuitori, dar i-au și revoltat.
Ei au pus cutremurele pe seama exploatării gazelor de șist care începuseră în zonă. Însă seismologii au apreciat că seismele au fost provocate din cauze naturale.
De la începutul lunii ianuarie 2021, în România au avut loc şapte cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter.
Cel mai puternic seism din 2020 s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.
Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate
Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese?
Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.
Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.
Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.
Rezultate trageri Loto 17 ianuarie 2021. Numerele extrase la 6/49, Joker și 5/40 duminică de Loteria Română... Construcţia unei noi staţii de metrou începe de luni, în Bucureşti. Unde va fi amplasată și ce rute va conecta...