Armata României, lecție de bunătate! Proiectul „Izolați în România” a dus „Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni”

Sâmbătă 7 decembrie, Armata României, mai exact corpul Cadeţilor „Gl.mr. Nicolae Uscoi” din Sibiu s-a alăturat proiectului „Izolați în România”. Aceștia au participat la activitatea "Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni", desfășurată în localitatea Râmeț, județul Alba.

Armata României - Proiectul „Izolați în România” a dus „Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni”

O echipă formată din 34 de studenți, șase elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, comandanți, profesori, instructori și sponsori, au ajuns cu daruri, în prag de sărbători, la familiile izolate din comuna Râmeț.

176 de familii au fost ajutate cu aproximativ 1500 de kg de alimente. Atmosfera a emoționat pe toată lumea, iar Ministerul Apararii Naționale a postat pe Facebook poze care te lasă fără cuvinte. Postarea este însoțită de următorul mesaj:

„La fiecare casă simțeai emoție, iar după ce părăseai incinta rămâneai cu sufletul împlinit, cu bucuria faptului că ai ajutat și cu o poveste frumoasă de împărtăşit. Principala bucurie a oamenilor a fost faptul că ne-am pus la masă cu ei şi am povestit. Din cauza izolării rar se întâmplă să fie vizitaţi. Ne-au întâmpinat cu brațele deschise și ne-au rugat stăruitor să le trecem pragul.”

Pe blogul armataromaniei.ro am găsit mai multe informații despre gestul Armatei Române. Aici Onisim Roşu, cel care a venit cu inițiativa a vorbit despre proiectul „Izolați în România”, activitatea "Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni":

Haina militară, iubirea față de țară şi de oameni ne-au impulsionat să demarăm acest proiect. Suntem de părere că omul trebuie iubit și protejat indiferent că este pace sau război.

Tot el a mai mărturisit că „la fiecare casă simțeai emoție, iar după ce părăseai incinta rămâneai cu sufletul împlinit, cu bucuria faptului că ai ajutat și cu o poveste frumoasă de împărtăşit”.

Citește și:

Armata Română are vlogger! Cum a reușit sublocotenentul Radu Chirilă să adune peste 280.000 de oameni pe canalul lui de Youtube

Ultimele știri