Cu toate acestea, nu este imposibil să te formezi în această industrie. Cel mai simplu traseu către domeniul IT este să aplici la cursurile gratuite în IT, organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.
Beneficiile pe care le poți obține dacă alegi cursul de testare
Înveți gratuit o meserie nouă care să te ajute să obții un loc de muncă mai bine plătit. În plus, după absolvirea cursurilor ai parte de consiliere în carieră astfel încât să identifici locurile de muncă pe care ți le dorești, să realizezi CV-ul și scrisoarea de intenție și să fii la înălțimea așteptărilor la interviu.
O carieră în testare site-uri este plină de satisfacții, învățare continuă și distracție în echipă. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să te specializezi ca tester:
1. Există multe oferte de angajare
Misiunea ta este să te asiguri că utilizatorului final i se livrează un produs de calitate. Fără cineva care să găsească erori înainte ca site-ul sau aplicația să fie predate clientului, multe companii ar avea o reputație slabă și ar pierde clienți loiali. De aceea, fiecare companie care dezvoltă site-uri are nevoie de testeri, iar contribuția ta la un produs care răspunde cerințelor clienților înseamnă creșterea business-ului și a poziției tale. Meseria aceasta este valoroasă în aproape orice industrie, ceea ce înseamnă că ai și flexibilitate în alegerea angajatorului. Pe eJobs.ro sunt peste 1.000 de locuri de muncă pentru testeri, oferta de locuri de muncă variind de la o zi la alta.
2. Vei descoperi în fiecare zi lucruri noi
Jobul de tester te va pune în fața unor situații noi în fiecare zi. Vei avea întotdeauna probleme de rezolvat. Va fi nevoie să acționezi ca un utilizator final, să fii creativ pentru a descoperi anumite erori și să vii cu soluții pe care să le dezbați în echipă. Munca ta va semăna cu cea a unui detectiv. Așa că dacă îți dorești un job în care nicio zi să nu semene cu alta, atunci testarea este o alegere foarte bună.
3. Vei dobândi abilități necesare pentru rolul de programator
În testarea web vei învăța noțiuni de design, precum și noțiuni care țin de experiența utilizatorilor pe site. Poți să te dezvolți în testarea manuală, în testarea automată, în testarea performanței, urmărind metrici precum timpul, viteza de încărcare a site-urilor, de afișare etc. În plus, periodic apar noi proceduri de testare. De asemenea, vei deprinde abilități analitice și de comunicare într-o echipă care te va sprijini și îți va oferi resursele necesare pentru a te dezvolta. Îți vei crea baza pentru a avansa spre o carieră de programator și îți vei îmbunătăți continuu practica, lucrând în echipă.
4. Nu vei fi singur niciodată
Pe tot parcursul zilei vei colabora cu oameni pasionați, care împărtășesc aceleași interese ca tine. Te vei simți ca într-o mare comunitate, discutând despre cele mai bune practici de automatizare a muncii tale și despre subiecte de actualitate din industrie. Astfel îți vei forma un cerc de prieteni alături de care te poți distra atât la birou, cât și în timpul liber și de la care vei avea întotdeauna de învățat.
5. În plus, cursurile de formare pentru un job de tester sunt gratuite
Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul https://cursuri-it.ejobs.ro/, să descoperi cursurile disponibile și să te înscrii, completând formularul de pe site. Cursurile de tester organizate de eJobs sunt 100% gratuite, fiind cofinanțate din Fondul Social European.
Cursurile pentru tester sunt potrivite pentru începători. Nu ai nevoie de pregătire anterioară, trebuie să ai doar minimum opt clase absolvite, să fii angajat și să fii dornic să înveți. Programul de formare are loc în totalitate în online, în următorul interval orar: luni-vineri, 18:00-21:00.
Vei învăța cum să descoperi defectele unui website, cum să lucrezi cu baze de date și cum să utilizezi soft-uri care suportă procese de testare.
Cursul de JavaScript va dura între 4-6 luni, iar cel de QA Tester între 6-8 săptămâni. Ambele sunt susținute de un formator cu
experiență.
eJobs te va susține în continuare prin sesiuni de consiliere profesională. Scrie cu încredere la adresa de e-mail [email protected] sau sună la 0729.729.843.
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 – Educație și competențe
ID proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Contact:
SILVIU PETRESCU
0729.729.843
Are 70 de ani, o relație extraconjugală și se bucură "de cele mai bune relații intime" din viața ei. Care e po... Poveștile reale ale unor copii crescuți de animale sălbatice. Sunt numiți copiii "Mowgli"...