Antena Căutare

De teama facturilor imense, tot mai multi romani se debranseaza de la reteaua de termoficare

A inceput marea debransare. De teama ca, fara subventiile la caldura, nu vor mai putea plati intretinerea la iarna, oamenii au inceput sa se debranseze de la reteaua de termoficare si sa-si monteze propriile centrale termice. Asta daca li se permite. In unele orase, debransarea pare o misiune imposibila.


Debransarile, spun autoritatile din Craiova, mai sunt posibile numai in blocurile unde mai mult de 25% dintre locatari au renuntat deja la sistemul centralizat de incalzire.

Insa in Targu-Mures debransarile curg pe banda rulanta, o spune chiar vice-primarul orasului.

Ba mai mult, administratia locala ii incurajeaza pe oameni sa renunte la sistemul centralizat pentru ca regia de termoficare are datorii prea mari pentru a mentine la iarna toate centralele in functiune. Iar oamenii nu au stat pe ganduri.

In Craiova, pretul gigacaloriei va creste cu 30%, de la 186 la 252 de lei. Si in Targu Mures, facturile vor creste mult la iarna, avand in vedere ca pretul gigacaloriei va ajunge la circa 300-327 de RON.

VIDEO! Puhoaiele au facut prapad in Moldova... Preturile vor creste cu cel putin 5% in urma majorarii TVA la 24% sustin producatorii din industria alimentara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x