Antena Căutare

Așa ceva nu ar trebui să se întâmple! Peste 30 de delfini au eșuat pe țărmul românesc de la începutul acestui an. Ce îi omoară

De la începutul acestui an și până în prezent, au eșuat pe țărmul românesc 36 de delfini, iar 34 dintre aceștia au ajuns la mal în perioada de prohibiție, majoritatea fiind în stare avansată de descompunere.

De la începutul acestui an și până în prezent, au eșuat pe țărmul românesc 36 de delfini, iar 34 dintre aceștia au ajuns la mal în perioada de prohibiție, majoritatea fiind în stare avansată de descompunere.

Potrivit unui comunicat al ONG Mare Nostrum, în timpul perioadei de prohibiţie la calcan se înregistrează cele mai multe cazuri de eşuări, în principal din cauza plaselor pescăreşti tip setcă, în care se prind delfinii şi marsuinii.

Perioada de prohibiţie la calcan este între 15 aprilie şi 15 iunie.

În perioadele de prohibiţie, potrivit monitorizărilor noastre, s-au înregistrat o mare parte din cazurile de eşuări ale delfinilor, cei mai mulţi prinşi în plase pescăreşti. Lucruri care nu ar trebui să se întâmple, pentru că plasele nu ar trebui să fie întinse, de la bun început, în acele perioade”, a afirmat Marian Paiu, specialist ecology, potrivit News.ro.

Cel mai recent studio arată că în zona de Nord-Vest a Mării Negre sunt în jur de 100.000 de exemplare de delfini, dintre care, pentru zona exclusiv economică a României, sunt estimate peste 19.000 de exemplare.

Reprezentanţii Mare Nostrum au precizat că pentru ca aceste eşuări ale definilor să înceteze trebuie ca autorităţile să pună capăt pescuitului în perioada de prohibiţie.

Vremea 20 iunie. Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere și temperaturi caniculare... Prognoza meteo de miercuri până duminică. După caniculă, vremea se răcește brusc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x