- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
S-a născut la 30 septembrie 1931, la Râmnicu Vâlcea, într-o familie de negustori. Astăzi, maestrul Dem Rădulescu ar fi împlinit vârsta de 84 de ani.
După terminarea liceului la Râmnicu Vâlcea a trebuit să aleagă între sportul de performanță și actorie. A obținut chiar o stea de aur, la un campionat de amatori, la Râmnicu Vâlcea. A luptat în ring la categoria mijlocie. A debutat ca amator la vârsta de 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării.
De ce „Bibanul”?
Porecla ''Bibanul'' i se trage din copilărie, de la faptul că tatăl său prindea pești.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, ca bursier pe toată perioada studiilor.
Prin rolurile pe care le-a interpretat a devenit în scurtă vreme unul dintre cei mai populari actori, iubit de publicul larg de toate vârstele și categoriile. Umorul său natural, cizelat prin studiu, a devenit marca inconfundabilă a personalității sale.
Dem Rădulescu, un artist desăvârșit
Maestru al comediei
Numit de regizorul Liviu Ciulei „un actor de geniu”, Dem Rădulescu a jucat în peste 50 de filme şi în zeci de piese de teatru, alături de nume importante ale scenei româneşti, precum Toma Caragiu, Ştefan Bănică sau Mircea Diaconu.
A fost căsătorit cu actrița Adriana Șchiopu, cu care a avut o fiică, născută la 14 octombrie 1986, Irina Rădulescu, aceasta fiind actriță la Teatrul Mic din 2008.
Actorul a murit la vârsta de 69 de ani, la 10 septembrie 2000. Este înmormântat la cimitirul Bellu.
Dem Rădulescu a fost primit post-mortem cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea.
A fost apreciat și iubit mai ales datorită milioanelor de râsete pe care le-a oferit publicului.
Maestrul avea o părere pe cât de simplă, pe atât de profundă:
„O zi în care n-ai râs e o zi pierdută. Omul are nevoie de râs, la nivelul celulei. Buna dispoziție, se știe, dizolvă adrenalina pe care o provoacă durerea, supărarea, enervarea. (...) Comedia e salvarea. Mi se pare un medicament extraordinar, pentru că omenirea e bolnavă. Și câte situații de comedie adevărată există în viață! Suntem clovni într-un mare circ”
Sursa: agerpres.ro
Unii calcă pe cadavre, alții mint de îngheață apele! Aceștia sunt cei mai mari păcătoși ai horoscopului! Tu ce defecte a... Ai copil la grădiniţă? De la 1 ianuarie 2016, poţi să primeşti un tichet social pentru asta! Iată ce trebuie să faci...