Antena Căutare

Deputații au votat deja. Trei ore de educație fizică în fiecare zi în școlile din România!

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă iniţiată de deputatul Adrian Merka, potrivit căreia în şcoli ar trebui introduse trei ore de educaţie fizică obligatorii pentru elevi, în fiecare săptămână

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă iniţiată de deputatul Adrian Merka, potrivit căreia în şcoli ar trebui introduse trei ore de educaţie fizică obligatorii pentru elevi, în fiecare săptămână.

Propunerea deputatului bihorean Merka, de creştere a orelor de educaţie fizică în şcoli, a fost adoptată miercuri, de Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor. Urmează ca săptămâna viitoare, propunerea legislativă să vină la vot în plenul Camerei Deputaţilor – cameră decizională, anunță radiounirea.ro.

Adrian Merka (UDSCR) propune creşterea numărului de educaţie fizică în şcoli, din ciclul primar şi până la liceu, pentru scăderea ratei obezităţii în rândul copiilor şi elevilor. Prin modificarea Legii 69/2000, Merka introduce trei ore de sport pe săptămână, obligatorii în şcoli, în condiţiile în care azi elevii fac doar o oră sau două pe săptămână. „Marea majoritatea pun o singură oră pe săptămână, în funcţie de cum pot face conducerile şcolilor normele profesorilor. Marea majoritate a şcolilor merg pe minimum, mergându-se pe ideea că educaţie fizică poate face oricine”, arată iniţiatorul, absolvent de Educaţie Fizică şi Sport, citat de radiounirea.ro.

Viralul unei dureri! Mesajul mamei polițistului Gigină a ajuns la mii de oameni: ”Mi-am găsit copilul cu gâtul retezat, ... Ninge în România! Imagini LIVE cu primul strat de zăpadă așternut în țara noastră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x