Inspectorii sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au dat amenzi în valoare totală de 63.000 lei în urma controlului efectuat luni şi marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", pentru neregulile constatate în modul de efectuare a operaţiunilor de curăţenie, acest serviciu fiind externalizat de unitatea sanitară către o socitate comercială.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari au indicat o serie de măsuri care trebuie implementate în perioada următoare.
CE S-A DESCOPERIT LA SPITALUL „BAGDASAR ARSENI”
Firma de curăţenie a fost amendată cu 35.000 lei pentru nerespectarea procedurilor specifice activităţii de curăţenie, dezinfecţie în unităţile sanitare şi lipsa din dotare a produsului biocid utilizat pentru dezinfecţia de nivel înalt. Totodată, coordonatorul personalului firmei a fost amendat cu 20.000 lei pentru nemonitorizarea activităţii.
Spitalul „Bagdasar Arseni”, nereguli grave
Directorul de îngrijiri de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" a fost amendat cu 2.000 lei pentru nerespectarea programului propriu de supraveghere, prevenire şi control, iar medicul epidemiolog cu 2.000 lei, pentru nerespectarea programului propriu de supraveghere şi control a infecţiei asociate asistenţei medicale.
FEMEI DE SERVICIU, AMENDATE
Două îngrijitoare de la firma de curăţenie au primit amenzi de câte 2.000 lei fiecare pentru necunoaşterea de către personalul auxiliar sanitar a tehnicilor şi procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie.
Femeile de serviciu, surprinse când spală cu mopul pe pereți
Controlul a fost efectuat la solicitarea Ministerului Sănătăţii. Echipa a verificat modul de efectuare a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie în spital de către personalul auxiliar, precum şi modul în care sunt respectate normele tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea la nivelul unităţii sanitare, dar şi respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale.
Potrivit ministerului, la momentul controlului, în depozitul de materiale de curăţenie al societăţii comerciale nu exista în stoc dezinfectant "de nivel înalt". Conform contractului de prestări servicii încheiat, societatea avea obligaţia de a efectua dezinfecţia curentă şi terminală numai cu dezinfectanţi de nivel înalt în secţiile cu risc crescut. În dotarea spitalului există produse biocide de "nivel înalt" utilizate de personalul spitalului pentru dezinfecţia suprafeţelor critice specifice fiecărei secţii, arată cei de la Agerpres.
12 cetăţeni din Irak şi Turcia, depistaţi într-un automarfar la vama Nădlac II... O copilă de 11 ani i-a scris cu mâna tremurândă lui Klaus Iohannis: "Nu vă gândiţi la dumneavoastră, ci la urmaşi.....