Antena Căutare

Amenzi uriașe pentru medicii care își lasă pacienții să aștepte prea mult: „Ar trebui să fim sprijiniţi şi nu umiliţi!”

„Ar trebui să fim sprijiniţi şi nu umiliţi!” Este reacţia medicilor după ce amenzile din Sănătate s-au dublat! În multe spitale, doctorii spun că nu pot respecta timpii de aşteptare, în cazul urgenţelor. În cel mult patru ore, pacienţii trebuie văzuţi de un medic.

„Ar trebui să fim sprijiniţi şi nu umiliţi!” Este reacţia medicilor după ce amenzile din Sănătate s-au dublat! În multe spitale, doctorii spun că nu pot respecta timpii de aşteptare, în cazul urgenţelor. În cel mult patru ore, pacienţii trebuie văzuţi de un medic. Sunt însă unităţi unde specialiştii sunt prea puţini.

Pacienţi nemulţumiţi şi medici extenuaţi. Este imaginea din multe unităţi de primiri urgenţe. Această femeie aşteptă de cinci ore rezultatul analizelor. A rămas la spital, deşi medicii i-au spus că nu e o urgenţă.

„Eu am febră, îmi e rău, nu mai pot să mai stau”, spune o pacientă nemulțumită.

„În momentul în care aglomerezi o cameră de gardă fără ca tu să ai o urgență reală, înseamnă că în timpul ăsta un om poate să moară”, explică Mariana Băluță, șeful UPU a Spitalului Universitar.

CITEȘTE ȘI: A murit din cauza unei pietre la rinchi! Elena a lăsat în urmă doi copilași și un soț îndurerat: „Asistentele habar n-aveau că sângera”

Printr-o hotărâre de guvern, amenzile din sistemul sanitar s-au dublat. Concret, în cazul medicilor, amenzile ajung până la 3000 de lei, iar în cazul spitalelor, la 30 de mii de lei. Sancțiunile se aplică şi pentru nerespectarea procedurilor de transfer ori pentru internarea cazurilor care nu reprezentau urgenţe.

Asociaţiile de pacienţi spun că aceste măsuri nu vor creşte calitatea actului medical.

În spitalele din ţară, medicii spun că va fi greu să scape fără amendă.

CITEȘTE ȘI: Un angajat al unui spital din București a fost concediat de un „pacient fals”. Câți bani ceruse șpagă

„Nu se depăşesc timpii de aşteptare pentru că medicii nu au chef să lucreze sau sunt în pauze prelungite, timpul este depăşit pentru că nu există spaţiu, nu avem loc, o targă pe care să se aşeze pacientul şi să fie consultat.”

Însă Ministerul Sănătăţii consideră că amenzile drastice pot schimba atitudinea celor din sistem.

CITEȘTE ȘI: Experiment într-un spital românesc. Joaca de-a Dumnezeu. Moartea e driblată la „Minore”, „Majore” și „Resuscitare”

Un martor cu identitate protejată dezvăluie încrengătura Caracal: „Mi s-a spus să nu mai pun prea multe întrebări”... Tinerii care au evadat din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş, prinși de polițiști, după aproape 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x