Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de inchisoare in dosarul fraudarii BIR

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, joi, pe Dinel Staicu, fostul patron al echipei de fotbal Universitatea Craiova, la 12 ani de inchisoare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor, majorand astfel pedeapsa de patru ani de inchisoare primita de acesta la Judecatoria Sectorului 4.

Tot la 12 ani de inchisoare a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, la Judecatoria Sectorului 4 acesta primind o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de o frauda de cinci milioane de euro.

Alaturi de acesit au primit pedepse de cate sase ani de inchisoare cu executare Radian Raceala si Viorica Dutu, Tribunalul Bucuresti majorand astfel pedepsele de trei ani de inchisoare cu suspendare aplicate de instanta de fond.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva, putand fi contestata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Staicu a fost trimis in judecata in noiembrie 2006, de catre Directia Nationala Anticoruptie, alaturi de el fiind inculpat si fostul presedinte al BIR.

Potrivit anchetatorilor, din banii obtinuti fraudulos de la BIR Staicu a cumparat actiuni la SIF Oltenia, in valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societati pe care le controla. Staicu a fost numit in conducerea SIF Oltenia in 2006, inlocuindu-l in functia de presedinte-director general pe Vasile Salapa.

Tot articolul, in Jurnalul National

Recomandari