Antena Căutare

Discriminare la o școală din Iași. Elevii romi ies în pauză la o altă oră față de ceilalți elevi. Motivul este revoltător

Scandalul a început imediat după ce mai mulți copii care provin din familii bune de la o școală de elită din Iași au fost mutați să învețe într-o altă școală, în care majoritatea elevilor sunt rromi.

În urma presiunilor din partea părinților, conducerile celor două școli au decis să aibă pauze la ore diferite pentru a nu intra în contact unii cu ceilalți.

„Este foarte greu să înțeleg ce gândesc pedagogii și conducerea unor unități sau unei unități școlare atunci când impun astfel de măsuri.Astfel de măsuri sunt innaceptabile.” , a explicat Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării.

Nu este prima situație de acest gen din Iași, în anii anterior au fost aplicate și sancțiuni pentru unele școli aflate în aceeași situație.

Ministerul Educației a început o anchetă pentru rezolvarea situației de la Iași.

Buzău: Poliţia anchetează cazul unui băiat de 13 ani care a ajuns la spital după ce a băut apă din sticla în care două c... FSLI cere noului Guvern renunţarea la costul standard per elev / preşcolar şi alocarea a 6% din PIB pentru educaţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x