Căutare Live

A fost deschis dosar penal în cazul bărbatului depistat cu coronavirus în Spitalul M.A.I.

Conform secretarului de stat în MAI, Bogdan Despescu, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora se ştia din data de 7 martie despre faptul că pacientul de la spitalul „Gerota”, ofiţer în rezervă al MAI, este infectat cu coronavirus.

Dosarul penal vizează infracţiunea de comunicare sau răspândire de informaţii false și a fost deschis după ce, în spaţiul public, ar fi apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie că fostul angajat MAI este confirmat cu noul virus, scrie Antena3.

„Nu putea să existe un asemenea mesaj în ziua de 7 martie având în vedere că testul cu privire la pacient a fost confirmat în seara de 9 martie. (...) Având în vedere situaţia creată, la nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire de date şi informaţii false”, a spus Bogdan Depescu.

Chinezii au descoperit tratamentul pentru coronavirus. Face parte din medicina tradițională chineză

Acesta a adăugat că bărbatul a fost în Israel și s-a întors în țară în 26 februarie.

Întrebat dacă este adevărat că a împărțit mărțișoare mai multor persoane, Despescu a răspuns că se fac verificări și va fi stabilit întreg parcursul acestuia, până la internare.

Bărbatul din Bucureşti confirmat luni cu noul coronavirus a fost internat în data de 5 martie, cu simptome complet diferite faţă de cele obişnuite în cazul pacienţilor infectaţi cu corona. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19.

Măsuri tot mai severe, în contextul coronavirusului. Unii angajați ar putea să lucreze de acasă

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI şi are 60 de ani. Inițial, pacientul a afirmat că nu a călătorit recent în niciun stat aflat în zonele considerate de risc maxim.

O anchetă epidemiologică a fost lasată pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi ai bărbatului, în rândul personalului medical având loc verificări speciale.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... MAI ia măsuri pentru evitarea aglomeraţiilor la ghişeele unor direcţii, precum cea de înmatriculări auto şi de paşapoart...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri