Echipele de salvare din România, în alertă! Raed Arafat, anunț important: „Suntem pregătiți să intervenim”

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, a făcut dezvăluiri de ultimă oră despre cutremurul din Turcia și despre echipele române de salvare.

Raed Arafat, anunț important după cutremurul din Turcia

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, a făcut dezvăluiri de ultimă oră despre cutremurul din Turcia și despre echipele române de salvare.

Potrivit acestuia, echipele române de salvare sunt pregătite să intervină în Turcia, acolo unde a avut loc, în cursul serii de vineri, un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter.

Turcia, situată pe mai multe linii de falii, este frecvent lovită de seisme. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit estul Turciei şi s-a soldat cu peste 17.000 de morţi, dintre care mai mult de o mie la Istanbul, arată cei de la Agerpres.

RAED ARAFAT DESPRE CUTREMURUL DIN TURCIA

"La acest moment avem lumina verde de la cel mai înalt nivel, și de la domnul prim-ministru și la nivelul Ministerului, pentru a pleca în cazul în care suntem solicitați. Suntem în legătură cu Protecția Civilă Europeană, care nu a primit încă solicitare din partea Turciei.

citește și: Turlele bisericilor din București au căzut. "Pământul s-a despicat sub picioare și mugetele urcau către ceruri"! Orașul a devenit ruină după cutremurul de 8 grade Richter! Au crăpat și zidurile din Moscova!

La acest moment nu există intenția de a solicita ajutor. Dar în cazul în care se solicită ajutor, noi deja suntem prealertați, echipa noastră de căutare-salvare este prealertată, colegii de la Ministerul Apărării știu de situație pentru a ne asigura transportul și atunci dacă vine vreo solicitare, ne mobilizăm așa cum ne-am mobilizat acum câteva săptămâni pentru cutremurul din Albania.

Suntem pregătiți să intervenim dacă ni se solicită ajutorul", a spus Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Ultimele știri