Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

VIDEO/ El este Vito, motanul bionic care a ajuns celebru în mediul online! „Toată presa vorbeşte despre mine. Dar eu rămân modest"

Un motan în vârstă de șase ani a devenit celebru pe interne, după ce a devenit prima pisică din Italia care beneficiază de două proteze în locul membrelor posterioare care i-au fost amputate în urma unui accident rutier.

VIDEO/ El este Vito, motanul bionic care a ajuns celebru în mediul online!

Vito, sau Vituzzo, a rămas fără picioarele din spate după ce i-au fost zdrobite de o maşină, în Milano, în timp ce stăpânele erau plecate în luna de miere. Povestea motanului a fost distribuită în spațiul online cu hashtagul #vituzzosuperstar.

Intervenţia chirurgicală prin care i-au fost ataşate două proteze a fost realizată pentru prima dată în Italia. În cele mai multe cazuri, pisicile cu picioarele amputate sunt eutanasiate.

După un an de la intervenție, Vito este urmărit pe conturile sale de Instagram și Facebook în timp ce se plimbă prin casă sau sare în pat.

La un an de la ultima operaţie, Vito poate fi urmărit pe conturile sale populare de Instagram şi Facebook în timp ce se plimbă prin casă pe toate cele patru picioare şi urcă pe canapea.

Proprietarele lui Vito s-au inspirat din cazul lui Oscar, un motan din Marea Britanie, primul din lume cu o proteză bionică. Intervenția chirurgicală a costat 50.000 de lire și a fost efectuată în anul 2010 de către medicul Noel Fitzpatrick.

În 2010, o intervenţie chirurgicală similară, în valoare de 50.000 de lire, a fost efectuată asupra lui Oscar, o pisică din Marea Britanie. Animalul a fost operat de doctorul Noel Fitzpatrick din Surrey, devenind prima pisică bionică din lume.

Recomandari