Antena Căutare

Elevii din România vor petrece mai puțin timp la școală! Ce schimbări aduce anul școlar 2020-2021

Anul școlar 2020-2021 ar putea să aducă schimbări drastice pentru elevi, întrucât aceștia ar urma să petreacă mai puțin timp la școală, potrivit unui proiect de act normativ ce se află pe masa senatorilor. 

Anul școlar 2020-2021 ar putea să aducă schimbări drastice pentru elevi, întrucât aceștia ar urma să petreacă mai puțin timp la școală, potrivit unui proiect de act normativ ce se află pe masa senatorilor.

Astfel, începând cu anul școlar 2020-2021, numărul de ore petrecute săptămânal la școală de către elevii din învățământul primar va fi limitat la 20 de ore, iar numărul de ore pentru cei ce învață în ciclul gimnazial va fi limitat la 25 de ore pe săptămână. În același timp, liceenii vor petrece la școală cel mult 30 de ore pe săptămână.

Citește și: Se schimbă totul în învățământul românesc! Elevii ar putea să primească tablete: ”Am putea să avem începând cu anul școlar următor!”

Această limitare se referă, potrivit propunerii legislative, la orele “alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate”.

În prezent, elevii înscriși în ciclul primar pot petrece la școală cel mult 22 de ore pe săptămână, potrivit avocatnet.ro.

Citește și: Scandal în educație! Mai mulți elevi, obligați să se mute de la liceele la care învață, din cauza mediilor „prea mici”. Video

Același proiect de lege prevede, de asemenea, că ”în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violență psihologică - bullying”. În plus, educatorii și profesorii vor fi nevoiți să participe la cursuri de perfecționare pentru a ști cum să acționeze în cazul problemelor legate de violență.

Nu este pentru prima dată când proiectul privind reducerea numărului de ore ajunge pe masa senatorilor. Acest proiect legislativ a mai fost adoptat de Parlament, în 2018, dar șeful statului a cerut parlamentarilor reexaminarea acestuia.

O femeie a murit în parcarea unui spital, cu câteva zile înainte de a naște! Soțul îndurerat: ”Auzi frecvent de tragedii... Edu.ro Evaluare Națională 2019 - Vezi ultima medie admitere liceu pe județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x