Antena Căutare

EXCLUSIV! Drogurile legale, moarte sigura: Povestea unor tineri care-si traiesc viata "seringa cu seringa"

Mor sub ochii nostri. Se injecteaza in strada, pe trotuar, in scarile de bloc sau in parcuri. Nu se mai ascund pentru ca prafurile care le intra in sange sunt protejate. Sunt legale. Iar ei isi spun legalisti. Otrava care le da senzatii tari la inceput pune stapanire, apoi, pe mintile lor. Totul se transforma intr-o dependenta psihica si, odata intrati in spirala legalelor, dependentii sfarsesc prin a-si vinde sufletul.

Se drogheaza de ani intregi. Insa timpul se scurge altfel atunci cand singurul scop in viata este drogul. Dupa cateva minute, gasesc un fir de vena. Si reusesc sa impinga otrava din seringa. O otrava care ii hraneste de trei ani si care ii mananca, bucata cu bucata, tot de-atata vreme.

Reporterii Observator i-au gasit pe trotuar, in Ferentari, unul dintre cartierele uitate ale Capitalei. Sunt peste drum de magazinul care-i aprovizioneaza cu droguri. Nu se mai feresc. Nu se fereste nici dealer-ul legal de droguri. Totul e la vedere. Magazinul vopsit in mov si protejat de grilaje albe e deschis non-stop. Iar ei, cei care se drogheaza, sunt mereu peste drum sau la coada. Nu e singurul magazin de vise din Bucuresti. Mai sunt cel putin zece. Si reteta e aceeasi.

De cateva secunde ai nevoie pentru a cumpara un astfel de pliculet. Sunt legale si letale. Se vand peste tot in Capitala: pe Giurgiului, pe Mosilor, in Rahova, in Vitan sau in Ferentari.

Gigi are putin peste 20 de ani. Adi abia a facut 18. Sunt la fel. Plini de rani de la seringile murdare si infectate, cu mainile inegrite de la scormonit in gunoaie. Au ramas fara dinti si dorm pe strada. Odata, au avut familie. Aveau si un viitor. Acum singurul lucru pe care-l vad in viata este magazinul de etnobotanice.

“Mi-am bagat familia in pamant! Pe sora mea, am nenorocit-o! Aseara au venit doua salvari la ea. Am SIDA! Am hepatita! Toate bolile ce exista pe lumea asta le am”, spune unul dintre ei. Constientizeaza ca sunt in iad. Insa drumul de intoarcere e tot mai ingust.

Explozia de SIDA a venit o data cu legalele. Praful alb care a inlocuit heroina are in compozitie niste substante psihoactive. Sunt chimicale facute in laborator si aduse cu vagoanele din China. De exemplu, plicul alb preferat de Gigi si Adi ar contine ingrasamant. Il amesteca in cateva picaturi de apa si in cateva fractiuni de secunda le controleaza tot corpul. Odata ce sangele ajunge la creier, reactiile sunt teribile.

Incep sa fuga de ceea ce se tem mai tare. Au halucinatii. Toate simturile se distorsioneaza si simt ca o iau razna. Frica cea mai mare pune stapanire pe ei. Teama ca au pierdut drogul ii duce la disperare.

Sunt gata sa-si prepare doza cu apa din balta. Nu conteaza nimic. Nu conteaza ca trec oameni pe strada. Nu se mai ascund de politie. Nu le e teama sa fie prinsi cu plicul in buzunar. Nu au de ce, pentru ca nu mai pot fi acuzati de detinere de droguri. Praful e legal.

Acum au ajuns la 6-7 plicuri pe zi. Asta inseamna ca se injecteaza la 2-3 ore. E singurul lucru care mai conteaza. Drogurile protejate de lege ucid rapid si otravesc tot mai multi oameni. Sunt cu sutele de mii. Si nu este o exagerare. Pentru ei, nu exista leac. Nu are cine sa-i ajute. Pentru ca nu avem suficienti specialisti si nici locuri in care sa fie vindecati.

Maine seara, la Observator, vedeti povestea unui tanar care-si cauta salvarea dupa ce si mama si tatal i-au murit din cauza drogurilor legale. Droguri care il omoara cate putin in fiecare zi.

Copii terorizati! O invatatoare din Bucuresti, inregistrata in timp ce ii injura si ii ameninta pe elevi ... Frigul aduce facturi mai mari la intretinere de luna viitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x