Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

Și-a bătut copilul de nouă ani cu o mătură, până când l-a lăsat fără suflare. Mama ucigașă riscă acum închisoarea pe viață

Tribunalul Cluj a dispus începerea judecăriii în cazul mamei acuzate că și-a ucis fiul în bătaie după ce l-a lovit cu o mătură în zona capului. Femeia riscă închisoarea pe viață.

Tribunalul Cluj a dispus începerea judecății în cazul mamei acuzate că și-a ucis fiul. Femeia riscă închisoarea pe viață pentru crimă, conform portalcj.ro

Tragedia s-a petrecut în luna iulie a anului 2019, într-un apartament din Cluj, O mamă a trei copii, a fost acuzată că și-a bătut unul dintre copii, în vârstă de 9 ani. Conform anchetatorilor, femeia l-a bătut pe băiat, după care și-a luat ceilalți doi copii și a plecat de acasă. Când a revenit în locuință, l-a găsit pe cel mic fără suflare.

În prezent femeie se află în arest preventiv, iar procesul ei este început din data de 19 decembrie a anului trecut.

Totul ar fi pornit de la o ceartă între doi dintre copiii femeii, care în loc să intervină pentru a aplana conflinctul dintre frați, l-ar fi încurajat pe unul dintre ei să-și bată fratele. Motivul ar fi fost că victima s-ar fi apucat de furat, conform declarațiilor ei. Din această cauză, agresoarea a luat o mătură cu care l-a bătut agresiv pe băiat, până când a rupt coada de la mătură.

Inculpata s-a simţit provocată, astfel că a luat o bucată de lemn, o coadă de mătură şi l-a lovit pe fiul ei, L, de două ori în zona capului. L-a lovit până când a rupt coada de mătură. Apoi cu o bucată din lemn rămasă l-a lovit pe băiat și în zona umărului, ajutată de băiatul cel mare.În urma celei de-a doua lovituri, aceasta fiind extrem de puternică, coada măturii s-a rupt iar cu bucata rămasă, i-a mai aplicat fiului ei o lovitură în zona umărului. După aceste lovituri aplicate de inculpată, a aruncat pe jos bucăţile de coadă de matură rupte, iar fiul ei cel mare, C a luat o bucată de lemn, inculpata solicitându-i să îl lovească pe L, iar celuilalt fiu, D, să îl ţină pe L pentru ca fratele lui cel mare să îl bată, astfel că D s-a aşezat în spatele victimei şi a ţinut-o cu mâinile la spate în timp ce fratele lor C, exercita acte de violenţă cu bucata de lemn, cu mâinile şi picioarele asupra întregului corp al victimei, la nimereală."

L-a intervenția tatălui vitreg, care a intrat în încăpere, agresorii au încetat să-l mai bată pe băiatul de nouă ani, însă pentru scurt timp.

"În acest moment în care agresiunea era în desfăşurare, în bucătărie a intrat concubinul inculpatei, martorul MIV care a observat cum C îl lovea pe L peste tot corpul, cu palmele şi picioarele, surprinzând şi 2 lovituri cu pumnul în zona capului. L i-a spus tatălui său vitreg să nu-l mai lase pe C să îl bată, astfel că la solicitarea sa, agresiunile au încetat, însă a intervenit inculpata care i-a spus martorului „lasă-l să-i dea!”.

Trei poliţişti au dosar penal după crima oribilă care a şocat România

Preț de câteva minute a durat până când bătaia a fost reluată, de data aceasta, copilul a fost bătul cu ghetele cu crampoane, de fratele mai mare, totul cu acordul mamei, care l-a încurajat pe băiatul cel mare să-și bată fratele.

"Potrivit inculpatei, agresiunea din bucătărie a durat 10 minute, iar apoi C a întrebat-o pe inculpată dacă poate să încalţe ghetele de fotbal din hol, cu crampoane, să continue loviturile pentru că îl dureau picioarele să îl tot lovească pe fratele său.Inculpata i-a permis, spunându-i să dea în fratele său deoarece nu moare, astfel că în timp ce acesta a ajuns pe hol, cu intenţia de a merge la baie, s-au reluat agresiunile, de data asta şi mai violente ale fratelui său. Astfel, suspecta a asistat la toată agresiunea fiului cel mare în vârstă de 10 ani asupra fiului cel mic în vârstă de 9 ani, mergând în dormitor şi acordându-i în permanenţă susţinerea morală şi permisiunea agresorului de a îşi agresa victima, uşa fiind deschisă. A observat ferocitatea cu care agresorul în vârstă de doar 10 ani îşi lovea victima, pe fratele său în vârstă de 9 ani, acte de violenţă asupra capului, trunchiului şi membrelor, ba chiar l-a şi călcat şi apăsat cu tărie cu picioarele pe tot corpul în timp ce victima era la pământ, rămânând urme de crampoane ale ghetelor de fotbal."

Femeia obișnuia să-și agreseze copiii și de cele mai multe ori îi punea să se bată între ei.

"Singura acţiune a inculpatei a fost de a îi spune fiului ei agresor să nu îl mai lovească la cap, dar în concret nu a făcut nimic pentru stoparea agresiunii, a rămas pasivă. De altfel, acest comportament al inculpatei era unul obişnuit, potrivit declaraţiei sale, îi mai lovea pe copiii săi, dar de cele mai multe ori îşi punea copiii să se bată între ei, îi încuraja în acest sens, motivând că şi ea la rândul ei a fost bătută crescând la casa de copii. Această agresiune din hol inculpata a apreciat-o la o durată de 10 minute. A făcut precizarea inculpata că martorul MIV a rămas în bucătărie deoarece îi spusese să îşi vadă de treabă deoarece sunt copiii ei şi că nu a părăsit apartamentul deloc însă martorul a declarat că a ieşit din apartament, să nu se mai certe cu inculpata, mergând să ducă punga de gunoi, după care să îşi ia o bere fără alcool şi a lipsit astfel de acasă cel mult jumătate de oră. La ghena de gunoi, la indicarea martorului, în punga de gunoi s-au identificat bucăţi de coadă de mătură rupte."

Abia după ce victima nu a mai putuit să se ridice din cauza bătăilor, mama lui l-a ajutat să se ridice de jos pentru a-l duce în altă camera unde l-a lăsat așezat pe parchet în fața ușii.

"În camera unde a fost găsită victima s-a mai găsit o bucată ruptă din coada de mătură. Când agresiunea a încetat, deoarece victima era grav rănită, inculpata a ajutat-o să se ridice de jos, de-abia putea să meargă, şi au mers în baie unde a udat-o cu apă rece şi i-a pus gheaţă. Apoi l-a dus pe fiul agresat, ajutându-l să se deplaseze în camera mare unde l-a aşezat pe jos, pe parchet în faţa uşii."

Deși, femeia a observant că băiatul devine tot mai rece, nu a anunțat echipele medicale, ba chiar s-a opus concubinului ei, care a fost martor la incident să o facă.

"A observat cum începe să devină tot mai rece, dar nu a anunţat echipajele medicale, ba chiar s-a opus la iniţiativa martorului de a apela 112, astfel că martorul a întrerupt primul apel."

Abia când au observant că băiatul este în agonie, martorul a sunat la 112. Deși echiopele medicale s-au deplasat la fața locului, nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul minorului de nouă ani.

"Martorul a mers şi l-a ridicat de pe podea pe L şi l-a aşezat în pat, observând că devine tot mai rece, după care a apelat 112. La faţa locului au sosit echipajele medicale şi cele de poliţie, constatându-se decesul minorului BL."

Cei doi copii ai inculpatei au fost duşi la UPU, unde pe corpul lui BD s-au descoperit multiple leziuni traumatice, arată motivarea publicată de clujust.ro, conform sursei precizate.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro