Căutare Live

Fenomenul zombie, pericol uriaș în România! Tineri drogați, rămași încremeniți pe stradă sau violenți cu cei din jur

Fenomenul zombie ia amploare în ţara noastră, iar etnobotanicele care îl provoacă devin din ce în ce mai puternice şi periculoase Tot mai mulţi adolescenţi ajung să ia aceste substanţe: 8% din elevii de liceu le-au consumat cel puţin o dată, spun statisticile.

Fenomenul zombie ia amploare în ţara noastră, iar etnobotanicele care îl provoacă devin din ce în ce mai puternice şi periculoase Tot mai mulţi adolescenţi ajung să ia aceste substanţe: 8% din elevii de liceu le-au consumat cel puţin o dată, spun statisticile.

Dacă nu sunt observaţi atent şi ajutați de părinţi, ajung să fie dependenţi. Mai ales că aceste droguri sunt ieftine şi se găsesc peste tot. Iată povestea a trei tineri consumatori. Din fericire, ei şi-au dat seama la timp de pericol şi au cerut ajutor de specialitate.

Noile substanţe psiho-active sunt mult mai potente, mult mai puternice. Şi de aici acea stare. Din păcate, în Constanţa, şi nu numai sunt mulţi tineri care se droghează. Şi încep de mici

"M-am apucat la vârsta de 13 ani de droguri. Din cauza anturajului, mai o ţigară, ba altceva. Apoi am continuat, am crezut că e o joacă şi mi-a afectat viaţa destul de urât".

El este Ionuț. Are 18 ani și vine la Centrul regional antidrog din Constanța pentru ajutor. A început din curiozitate, apoi a devenit dependent.

"Nu vedeam altceva decât consum, nu aveam alte planuri, alte idei, doar voiam să consum. Să ies afară să mă distrez", povestește tânărul.

Etnobotanicele devin, pe zi ce trece, mai periculoase

Compoziția chimică îi face pe tineri euforici, dar îi aduce într-o stare jalnică. Tinerii rămân încremeniți chiar şi ore întregi. Unii devin însă violenţi, iar la volan sunt un adevărat pericol. Este vorba despre asa-numitul fenomen zombie.

Este distorsionată aprecierea distanţei şi a timpului. De asemenea, în anumite cazuri li se încleştează maxilarul şi în anumite situaţii ochii li se mişcă involuntar.

Semnele dependenței pot fi ușor confundate cu cele ale unui tânăr aflat în perioada de adolescenţă

În primul rând vor să ascundă mirosul. Şi atunci o să observăm că dau cu prea mult parfum, sau că consumă prea multă gumă. Apoi o să vedem că se izolează, se retrag, se izolează social. Apoi nevine neglijent, nu mai este la fel de atent cu ţinuta lui.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Clasa 0 vârstă 2018. Când se înscriu copiii în clasa pregătitoare și ce trebuie să știe...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri