Antena Căutare

Fenomenul zombie, pericol uriaș în România! Tineri drogați, rămași încremeniți pe stradă sau violenți cu cei din jur

Fenomenul zombie ia amploare în ţara noastră, iar etnobotanicele care îl provoacă devin din ce în ce mai puternice şi periculoase Tot mai mulţi adolescenţi ajung să ia aceste substanţe: 8% din elevii de liceu le-au consumat cel puţin o dată, spun statisticile.

Fenomenul zombie ia amploare în ţara noastră, iar etnobotanicele care îl provoacă devin din ce în ce mai puternice şi periculoase Tot mai mulţi adolescenţi ajung să ia aceste substanţe: 8% din elevii de liceu le-au consumat cel puţin o dată, spun statisticile.

Dacă nu sunt observaţi atent şi ajutați de părinţi, ajung să fie dependenţi. Mai ales că aceste droguri sunt ieftine şi se găsesc peste tot. Iată povestea a trei tineri consumatori. Din fericire, ei şi-au dat seama la timp de pericol şi au cerut ajutor de specialitate.

Noile substanţe psiho-active sunt mult mai potente, mult mai puternice. Şi de aici acea stare. Din păcate, în Constanţa, şi nu numai sunt mulţi tineri care se droghează. Şi încep de mici

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El este Ionuț. Are 18 ani și vine la Centrul regional antidrog din Constanța pentru ajutor. A început din curiozitate, apoi a devenit dependent.

"Nu vedeam altceva decât consum, nu aveam alte planuri, alte idei, doar voiam să consum. Să ies afară să mă distrez", povestește tânărul.

Etnobotanicele devin, pe zi ce trece, mai periculoase

Compoziția chimică îi face pe tineri euforici, dar îi aduce într-o stare jalnică. Tinerii rămân încremeniți chiar şi ore întregi. Unii devin însă violenţi, iar la volan sunt un adevărat pericol. Este vorba despre asa-numitul fenomen zombie.

Este distorsionată aprecierea distanţei şi a timpului. De asemenea, în anumite cazuri li se încleştează maxilarul şi în anumite situaţii ochii li se mişcă involuntar.

Semnele dependenței pot fi ușor confundate cu cele ale unui tânăr aflat în perioada de adolescenţă

În primul rând vor să ascundă mirosul. Şi atunci o să observăm că dau cu prea mult parfum, sau că consumă prea multă gumă. Apoi o să vedem că se izolează, se retrag, se izolează social. Apoi nevine neglijent, nu mai este la fel de atent cu ţinuta lui.

Destin frânt de inconștiență! O fetiță de 13 ani, accidentată mortal de un şofer băut... Vești bune pentru sute de mii de români! Ministrul Turismului a făcut anunțul despre voucherele de vacanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x