Antena Căutare

Festivalul de Film de la Cannes 2021. Ce producții românești au intrat în competiția de pe Croazetă

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a luat startul pe 6 iulie și se va încheia pe 17 iulie, cu gala de premiere.

Sediul festivalului de la Cannes 2021 Galerie
Festivalul de la Cannes 2021 se desfășoară la începutul lunii iulie | gettyimages.com

După ce în anul 2020 Festivalul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta evenimentul are loc cu prezență fizică. Lungmetraje semnate de Wes Anderson, Asghar Farhadi, Jacques Audiard, Apichatpong Weerasethakul, Paul Verhoeven şi Sean Penn sunt favorite pentru marele premiu Palme d'Or, potrivit news.ro.

România este reprezentată la Festivalul de la Cannes 2021 prin intermediul filmelor „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu, „Interfon 15”, de Andrei Epure, „Întregalde”, de Radu Muntean și „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu (UNATC).

Ce producții concurează la Festivalul de Film de la Cannes 2021

Pentru marele premiu Palme d'Or se luptă 24 de producții. Cinci femei și cinci bărbați vor juriza filmele selectate. Astfel, regizorul, producătorul şi scenaristul Spike Lee (din SUA) va prezida masa juriului alcătuită din: Mati Diop (regizoare, Franţa-Senegal), Mylène Farmer (cântăreaţă şi compozitoare, Canada-Franţa), Maggie Gyllenhaal (actriţă, producătoare, scenaristă şi regizoare, SUA), Jessica Hausner (regizoare, producătoare şi scenaristă, Austria), Mélanie Laurent (actriţă, regizoare şi scenaristă, Franţa), Kleber Mendonça Filho (regizor, prpducător şi scenarist, Brazilia), Tahar Rahim (actor, Franţa) şi Song Kang-ho (actor, Coreea de Sud).

Ce filme concurează pentru premiul Palme d'Or

Cele 24 de producții care concurează pentru marele premiu al Festivalului de film de la Cannes 2021 sunt: „A Hero”, de Asghar Farhadi, „Tout s’est bien passe”, de François Ozon, „Tre piani”, de Nanni Moretti, „Titane”, de Julia Ducournau, „The French Dispatch”, de Wes Anderson, „Red Rocket”, de Sean Baker, „Petrov's Flu”, de Kirill Serebrennikov, „Par un demi clair matin”, de Bruno Dumont, „Nitram”, de Justin Kurzel, „Memoria”, de Apichatpong Weerasethakul, „Lingui”, de Mahamat- Saleh Haroun, „Les Olympiades (Paris 13th District)”, de Jacques Audiard, „Les intranquilles”, de Joachim Lafosse, „La fracture”, de Catherine Corsini, „Julie (en 12 chapitres)”, de Joachim Trier, „Hitty NRO 6”, de Juho Kuosmanen, „Haut et fort”, de Nabil Ayouch, „Ha'berech”, de Nadav Lapid, „Drive My Car”, de Ryusuke Hamaguchi, „Bergman Island”, de Mia Hansen-Love, „Benedetta”, de Paul Verhoeven, „The story of my wife”, de Ildikó Enyedi, „Flag Day”, de Sean Penn, şi „Anette”, de Leos Carax.

Ce filme concurează în secțiunea „Un Certain Regard”

În secţiunea Un Certain Regard vor concura: „The Innocents”, de Eskil Vogt, „After Yang”, de Kogonada, „Commitment Hasan”, de Hasan Semih Kaplanoglu, „Lamb”, de Valdimar Johansson, „Noche de fuego”, de Tatiana Huezo, „Bonne mere”, de Hafsia Herzi, „Delo”, de Alexey German Jr., „Blue Bayou”, de Justin Chou, „Moneyboys”, de CB Yi, „Freda”, de Gessica Geneus, „Un monde”, de Laura Wandel, „Women Do Cry”, de Mina Mileva şi Vesela Kazakova, „La civil”, de Teodora Ana Mihai, „Unclenching The Fists”, de Kira Kovalenko, „Et il y eut un matin”, de Eran Kolirin, „Rehana Maryam Noor”, de Abdullah Mohammad Saad.

Ce filme românești concurează la Festivalul de Film de la Cannes 2021

România este reprezentată de filme în secțiunile: „Un Certain Regard”, „Semaine de la Critique”, „Quinzaine des Réalisateurs”, „Cinéfondation”.

Filmul „La civil” participă la Festivalul de Film de la Cannes 2021

„La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu, participă la secțiunea „Un Certain Regard”. „La civil” este o co-producţie Belgia - România - Mexic. A fost filmat iarna trevută, în Mexic și este inspirat din povestea reală a unei mame a cărei fiică este răpită, iar după plata recompensei tânăra nu este readusă acasă.

Filmul „Interfon 15” participă la Festivalul de Film de la Cannes 2021

Scurtmetrajul „Interfon 15”, de Andrei Epure, participă în competiţia secţiunii „Semaine de la Critique”. În film este vorba despre o femeie găsită inconștientă în fața blocului în care locuia. În timp ce oamenii din jur așteaptă salvarea, spun povești despre femeie și despre viețile lor.

Filmul „Întregalde” participă la programul „Quinzaine des Réalisateurs” 2021

Lungmetrajul „Întregalde”, de Radu Muntean, inclus în selecţia programului „Quinzaine des Réalisateurs”, secţiune paralelă Festivalului de Film de la Cannes.

Citește și: Producţii semnate de Werner Herzog, fraţii Dardenne, Ken Loach şi Marco Bellocchio, la Les Films de Cannes à Bucarest 2019

Filmul „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste” participă la secțiunea dedicată şcolilor de film

Producţia românească „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu (UNATC), se numără printre filmele selectate în secțiunea dedicată şcolilor de film, Cinéfondation.

Studiul distractiv și relaxarea se îmbină la Școala de vară organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Rom... Clienții unor bănci din România, vizați de o campanie de fraudă prin e-mail. Alerta și recomandările date de autorități...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x