Tanti Maria bate zi de zi drumul dintru-un sat din Teleorman. Spera sa castige cativa banuti ca sa isi mai indulceasca batranetile. Fuge de politie, dar nu legea o sperie, ci concurenta. Celelalte “florarese” o impiedica sa se amplaseze strategic. Un joc de-a v-ati ascunselea. Cand vine politia, floraresele isi aduna marfa. O pun insa repede la loc.
“Pentru ca nu avem autorizatii, nu avem voie sa vindem.si atunci cand vine politia comunitara, ca sa nu ni se confiste florile, trebuie sa le luam, sa fugim daca putem. Daca nu, si suntem prinse, atunci ni se confisca florile”, explica o florareasa.
“Florarii nu au scoala, nu au pregatire, nu stiu sa bata pe casele de marcat, nu stiu sa scoata TVA, nu stiu sa plateasca impozit pe profit si atunci as propune ca sa nu mai fie in ilegalitate acesti florari avem nevoie de o taxa unica”, spune Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Florarilor din Romania.
Pe strada merge si la mica intelegere, iar cumparatorii stiu bine asta, mai ales ca incepe scoala.
La un calcul simplu, cel putin 100 de lei costa florile pentru inceputul anului scolar. Asa ca vanzatorii ambulanti au toate motivele sa ramana pe strazi si sa se lupte pentru cele mai bune locuri. Mai ales luni, cand spera sa dea lovitura.