Antena Căutare

Floraresele, la vanatoare de locuri. Incepe anul scolar!

Primul clopotel, dincolo de emotie, e o afacere. Rechizite, haine si nu in ultimul rand micile atentii pentru profesori si invatatori. Au, n-au bani, parintii trebuie sa ii puna in mana elevului macar o floare. Iar floraresele de pe strada stiu ca vanzari precum la deschiderea anului scolar nu mai vad tot anul. Asa ca batalia pentru cel mai bun loc incepe cu zile bune inainte.

Tanti Maria bate zi de zi drumul dintru-un sat din Teleorman. Spera sa castige cativa banuti ca sa isi mai indulceasca batranetile. Fuge de politie, dar nu legea o sperie, ci concurenta. Celelalte “florarese” o impiedica sa se amplaseze strategic. Un joc de-a v-ati ascunselea. Cand vine politia, floraresele isi aduna marfa. O pun insa repede la loc.

“Pentru ca nu avem autorizatii, nu avem voie sa vindem.si atunci cand vine politia comunitara, ca sa nu ni se confiste florile, trebuie sa le luam, sa fugim daca putem. Daca nu, si suntem prinse, atunci ni se confisca florile”, explica o florareasa.

“Florarii nu au scoala, nu au pregatire, nu stiu sa bata pe casele de marcat, nu stiu sa scoata TVA, nu stiu sa plateasca impozit pe profit si atunci as propune ca sa nu mai fie in ilegalitate acesti florari avem nevoie de o taxa unica”, spune Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Florarilor din Romania.

Pe strada merge si la mica intelegere, iar cumparatorii stiu bine asta, mai ales ca incepe scoala.

La un calcul simplu, cel putin 100 de lei costa florile pentru inceputul anului scolar. Asa ca vanzatorii ambulanti au toate motivele sa ramana pe strazi si sa se lupte pentru cele mai bune locuri. Mai ales luni, cand spera sa dea lovitura.

Elevii din clasele 0-VIII vor primi si in acest an mere gratis in scoli... Incendiu violent in Drumul Taberei: O conducta de gaz s-a fisurat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x