Fotografia de peisaj se încadrează în genul editorial, în fotografia de natură. Acest tip de fotografie a devenit unul dintre genurile fotografice preferate ale începătorilor. Fotografiile de peisaj sunt accesibile tuturor, punând în evidență natura prin simbolism, coerență, contrast, repetiție și asimetrie.
Aceste elemente sunt cele mai importante, întregind poza și transformând un amator într-un profesionist. Respectarea unor tehnici și reguli de fotografiere pot da naștere unor fotografii extraordinare, transformând orice snapshot în fine-art.
Despre fotografia de peisaj
Primele fotografii de peisaj au apărut în 1849, în cartea “Egypte, Nubie, Palestine et Syrie”. În această carte se găseau imagini pe negativ cu peisaje. Astfel, fotografia de peisaj a luat amploare, crescând interesul fotografilor lumii. În secolul al XIX-lea, câțiva fotografi profesioniști reușiseră să împânzească toate galeriile și muzeele din întreaga lume cu fotografiile lor de peisaj.
La secole distanță, astăzi, numeroși fotografi din întreaga lume își exprimă dragostea pentru natură prin fotografie. Când vine vorba despre acest stil fotografic, marii fotografi ai lumii spun că cel mai simplu este să lucrezi cu natura deoarece nu trebuie să o instruiești cum să pozeze. Tot ce trebuie să faci este să găsești unghiul potrivit.
Alți fotografi consideră că acest tip de fotografie este dificil din pricina numeroaselor trepiede și a altor echipamente necesare. Resursele financiare, de asemenea, contează pentru a-i ajuta pe fotografi să se deplaseze într-un loc pitoresc. Dacă abia ai început să descoperi lumea fotografiei, trebuie să știi că, pentru obținerea unor poze de calitate trebuie să achiziționezi un aparat foto DSLR sau mirrorless, un trepied și filtre. De asemenea, trebuie să fi foarte atent la lumină și direcția de unde vine.
Top 7 fotografii de peisaj
Aceste fotografii de peisaj scot în evidență sublimul naturii și îmbinarea superbă de culori. Lumina și unghiurile alese de fotografi reprezintă cheia unei fotografii de calitate. Frumusețea peisajului și naturalețea culorilor fac o fotografie să arate spectaculos, transpunându-l pe privitor în lumea pe care acestea o ilustrează.
Fotografii din întreaga lume sărbătoresc Ziua mondială a fotografiei pe 19 august 2018, consacrând unele dintre cele mai bune fotografii din fiecare gen fotografic. De-alungul timpului, după învățarea diverselor tehnici, ei au reușit să ofere viață unei hârtii sau unei pânze prin artă pură.
Sursă foto: thewallpaper.co, julien-bacal.com, fondecranpc.blogspot.com, ericlafforgue.com, unesourisetmoi.info, earthsattractions.com, nigelcoward.co.uk
ULTIMĂ ORĂ! Cod galben de INUNDAȚII în opt județe! Va fi PRĂPĂD în următoarele ore... Încă un ACCIDENT cumplit în țară! Șoferul unui microbuz ar purta vina...