Antena Căutare

Generalul Marin Dragnea, erou al României, a murit! Avea 18 ani când s-a oferit să lupte pentru tine!

Generalul Marin Dragnea, veteran de război și erou al României, a murit la vârsta de 96 de ani, după ce a luptat în fiecare zi, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru Armata Română. Povestea lui este fabuloasă.

Generalul Marin Dragnea, erou al României, a murit! Avea 18 ani când s-a oferit să lupte pentru tine!
Generalul Marin Dragnea.

„S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea. Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima şi până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă, iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est, cât şi din cea de Vest. Rămas bun, veterane! Respect!", a anunțat, joi dimineaţa, Ministerul Apărării Naţionale.

A fost salvat de calul lui, Mugurel, și a fost cât pe ce să își piardă un braț

Generaul Marin Dragnea a fost rănit la Stalingrad, unde a fost salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942, a fost luat prizonier.

În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari, generalul Mari Dragnea a suferit a doua rănire gravă, la braţul stâng, pe care era cât pe ce să îl piardă. A rămas cu un grad de invaliditate din acest motiv.

Veteranul a absolvit în anul 1943 Şcoala de Ofiţeri de Infanterie, iar după război Şcoala Superioară de Război (1952) şi Academia Superioară de Comandă şi Stat Major (1954).

„Generalul Marin Dragnea a slujit Armata României aproape 50 de ani, în multe garnizoane din ţară şi poartă cu mândrie 10 ordine de război româneşti, germane, ruseşti, cehoslovace, pentru fapte de vitejie în cel de-Al Doilea Război Mondial.

După revoluţia din 1989, generalul a fost decorat cu ordine pentru merite deosebite de statul român, ceh, slovac, rus, francez, croat. De asemenea, pentru faptele de vitejie pe câmpul de luptă a fost decorat cu Steaua României, Coroana României, Virtutea Militară şi Bărbăţie şi Credinţă", precizează sursa citată.

Pe 27 decembrie 1989, generalul Marin Dragnea- născut pe 30 mai 1923, în comuna Siliştea - Gumeşti (Teleorman) - a fondat Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, al cărei preşedinte a fost până la finalul vieții.

Timiş: Şase accidente rutiere, cu şapte răniţi şi un bărbat decedat, din cauza poleiului... Sumpiri în lanț: Românii au scos de două ori mai mulți bani din buzunare în luna ianuarie. Care sunt alimentele a căror ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x