Antena Căutare

Decizie bombă în privința pensiilor! Greșeala ce poate lăsa multe categorii de pensionari FĂRĂ bani

Pensiile speciale vor fi eliminate pentru mai multe categorii de pensionari din țară, în cazul în care aceștia se fac vinovați de un anumit tip de infracțiuni.

Pensiile speciale vor fi eliminate pentru mai multe categorii de pensionari din țară, în cazul în care aceștia se fac vinovați de un anumit tip de infracțiuni.

Mai exact, potrivit unei iniţiative legislative depuse în Parlament. nu vor beneficia de pensie de serviciu judecătorii CCR, membrii corpului diplomatic şi consular al României, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, personalul de specialitate criminalistică, tehnicienii criminalişti, militarii, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari care au o condamnare definitivă pentru corupţie.

„Este nevoie de existenţa unei interdicţii astfel încât să nu poate beneficia de pensii speciale cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie precum luarea şi darea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă. Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale", consideră iniţiatorii.

Aceştia au explicat, în expunerea de motive, că pentru aleşii locali sau pentru parlamentari există interdicţia acordării unei pensii de serviciu în cazul în care au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi trebuie să se creeze o echitate între categoriile profesionale care beneficiază de pensii speciale.

„Introducerea acestei măsuri ar reprezenta o responsabilizare în plus a celor care îşi desfăşoară activitatea în domenii remunerate din fonduri publice", au mai apreciat iniţiatorii, potrivit antena3.ro.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului. Camera Deputaţilor este for decizional.

Ioana, fetița care a fost spulberată de mașină pe trecerea de pietoni a avut o poveste de viață dramatică. Își dorea să ... A născut în secret și a îngropat copilul în curtea casei. Femeia este medic rezident în Oradea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x