Antena Căutare

Noua lege a Educației lasă profesorii pe drumuri. Peste 25.000 de cadre didactice vor fi trimise acasă anul viitor. Profesor: ”Ministerul pune carul înaintea boilor!”

Noua lege a Educaţiei, care prevede reducerea orelor pentru elevi, va lăsa foarte mulţi profesori pe drumuri. Peste 25.000 de cadre didactice urmează să fie trimise acasă din septembrie anul viitor. Adică aproximativ 10% din numărul total. Şi elevii vor fi bulversaţi, pentru că vor fi nevoiţi să înveţe mai multă materie într-un timp mai scurt. Sindicaliştii din învăţământ sunt îngrijoraţi. Ei spun că au transmis ministrului Educaţiei şi premierului soluţii pentru evitarea acestor probleme.

Noile modificări legislative din Educaţie vor avea un dublu impact. Reducerea numărului de ore va duce cu siguranță la un val de dispobilizări în rândul cadrelor didactice. Pe de altă parte, programa şcolară nu este modificată şi şi ceea ce învaţă elvii în șase ore trebuie s-o facă în cinci.

Modificările aduse legii Educației au fost promulgate recent de preşedintele Klaus Iohannis. Conform proiectului, elevii din clasele I-IV vor sta la şcoală 20 de ore pe săptămână, faţă de 22, cât era până acum; elevii de la gimnaziu nu vor mai face 34 de ore, ci 25, iar cei de la liceu vor avea 30 de ore. Măsura va aduce însă disponibilizări masive în sistem

”Ministerul pune carul înaintea boilor. Întâi trebuia modificată programa şcolară şi după aceea trebuia să se umble la numărul de ore.”, a declarat un profesor.

Lovitură pentru elevii din România înainte de vacanță! Se modifică legea! Ce îi așteaptă pe cei mici!

La nivel de ţară s-a făcut un calcul, ar trebui să părăsească sistemul de învăţământ peste 25.000 de cadre didactice. Oficialii din Învăţământ îi contrazic. Doar suplinitorii şi-ar putea pierde locurile de muncă.

Nu putem spune că va fi un val de concedieri când este vorba despre persoanele angajate pe perioadă determinată. Este vb de suplinitori care sunt în număr destul de mare.

Mulţi sunt şi profesorii-pensionari, care încasează şi pensie, şi salariu. Şi care ar trebui să lase locul celor mai tineri, susţin sindicaliştii. Aceştia vin şi cu alte soluţii, între care reducerea numărului de elevi la clase, crearea altor clase ca să diminueze efectul reducerilor de ore.

Schimbarea modificarii: Legea Educatiei in ultimii 20 de ani

Încă o metodă de înșelătorie face ravagii în România. Polițiștii au intrat pe fir și avertizează populația... Doi tineri, răniți grav în urma unei explozii violente. Peste 20 de oameni, evacuați în urma deflagrației ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x