Antena Căutare

In zonele rurale, farmaciile sunt o raritate! Bolnavii merg kilometri pentru a-si lua medicamente

Medicamentele ii costa pe multi romani mult mai mult decat pretul lor efectiv, la raft. Asta pentru ca in zonele rurale, farmaciile sunt o raritate. Asa se face ca batrani si bolnavi, oamenii trebuie sa mearga pe jos multi kilometri, ca sa ajunga sa isi ia tratamentele. E atat de complicat incat unii prefera sa renunte sa mai ia medicamentele, uneori vitale.

La varsta la care ar trebui sa se odihneasca si sa-si vada de batranete in liniste, tanti Maria se chinuie. Ca sa isi cumpere medicamentele vitale, trebuie sa mearga patru kilometri pe jos pana la cea mai apropiata farmacie. Apoi sa se intoarca acasa, gata epuizata.

In aceasta situatie sunt si alti locuitori din mii de sate. Astfel s-a ajuns ca o singura farmacie sa aprovizioneze peste noua mii de locuitori.

Practic, multi prefera sa spere ca nu vor ajunge la mai rau. De ce s-a ajuns aici? E simplu, dar greu de suportat de catre bolnavi. Farmaciile la sat nu sunt rentabile. Vanzarile in mediul rural sunt mult mai mici decat in orase, transportul pentru farmacii este mai scump. Asa ca multi merg pe principiul: scapa cine poate

Fostul broker, Cristian Sima, a anuntat ca nu se intoarce in Romania... Elevii din Gorj, campioni la chiulit! In doar doua saptamani, cataloagele s-au umplut cu peste 38.000 de absente!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x