Antena Căutare

Incendiul devastator din Delta, provocat de o tigara

Specialistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au stabilit ca incendiul din Vadu, in urma caruia au ars peste 300 de hectare de stuf si vegetatie uscata din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, a fost provocat de o tigara aprinsa aruncata la intamplare.


De asemenea, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a inceput o evaluare la fata locului pentru a stabili dimensiunea reala a pierderilor ecologice rezultate in urma incendiului.

Conform primelor estimari, cele mai afectate ar fi fost reptilele, serpii, broastele si insectele, care nu s-au putut putut retrage la timp din cauza flacarilor si mai putin pasarile din zona care erau pregatite pentru migratie si au putut sa-si ia zborul.

Focul in zona Vadu a izbucnit, sambata, in jurul orei 15.00, iar la fata locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul ISU Dobrogea.

Interventia pompierilor a fost ingreunata atat din cauza vantului puternic, care si-a schimbat de mai multe ori directia de la izbucnirea focului, cat si de faptul ca terenul in zona este accidentat si mlastinos.

Interventia s-a incheiat dupa mai bine de 24 de ore, iar in incendiu au ars aproximativ 300 de hectare de vegetatie.

Valoarea pagubelor produse nu a fost, deocamdata, estimata.

sursa: Jurnalul

foto: Intact Images

Iesenii, clujenii si bucurestenii, campioni la cautat etnobotanice pe Internet... Reghin: Barbat, injunghiat mortal in fata copilului sau de 10 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x