Antena Căutare

Infractiuni informatice asociate cu Romania: Licitatiile online

Licitatiile frauduloase sunt cele mai des intalnite infractiuni informatice asociate cu Romania. Site-urile de licitatii online au fost saturate cu astfel de oferte false, continand absolut orice produs de interes general. Ca sa atraga cati mai multi fraieri, ai nostri ofera posibilitatea de a plati jumatate de produs inainte si restul dupa primirea lui.

Licitiatiile sunt postate ca si cand vanzatorul este cetatean american, apoi victima este indemnata sa-i trimita banii unui partener de afaceri, asociat, ruda "bolnava", membru al familiei, etc, de obicei, intr-o tara europeana. Apoi, banii sunt de obicei transferati prin intermediul MoneyGram sau Western Union.

Pentru a primi fondurile, prin Western Union, de exemplu, vanzatorul trebuie sa furnizeze informatii complete ale expeditorului (numele complet, adresa si un cod unic de tranzactie). Fondurile pot fi ridicate oriunde in lume, folosind aceste informatii. Evident ca beneficiarul nu mai primeste produsul, iar vanzatorul isi ia jumatate din suma si pleaca in vacanta in Caraibe.

Desi tranzactiile prin WU sunt inca la putere, a aparut o modalitate mai rapida si sigura. Cel mai recent trend in domeniu il reprezinta tranzactiile bancare efective. Dintr-un cont intr-altul. Sumele par a fi virate in contul unei banci americane, insa sunt redirectionate catre banci din Romania sau Letonia. Scurt si eficient.

Cat despre recuperat banii, zero sanse. Bancile au anumite politici si sunt slabe sanse sa-ti recuperezi banii intr-un astfel de caz.

In mod similar, victimelor le sunt oferite diferite alternative de plata, cum ar fi Escrow. Acestea primesc pagini statice cu diferite invoice-uri false, sau copii ale site-urilor respective. Odata ce transferul bancar este initiat, atacatorul rupe orice legatura cu victima.

Sursa: Jurnalul National

Vaslui: Barbat in stare grava, dupa ce si-a dat foc invocand saracia... Oprea: Rusine celor care vor voturi pe spinarea militarilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x