Intervenţie a pompierilor la un bloc din Oradea, după ce o femeie a sesizat că ea şi fiica sa se simt rău, după o deratizare; măsurătorile nu au indicat substanţe periculoase

Două echipaje de pompieri din Oradea au intervenit, marţi, la un bloc de locuinţe din municipiu, după ce o femeie a sesizat că ea şi fiica ei se simt rău, în urma unei deratizări făcute în imobil. Măsurătorile nu au indicat prezenţa unor substanţe periculoase în aer, dar pompierii au ventilat locuinţele şi casa scării, întrucât în apartamentul vecin cu al femeii respective a avut loc într-adevăr o acţiune de deratizare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, o femeie a sunat, marţi dimineaţă, la 112, solicitând intervenţia echipajelor specializate pentru efectuarea unor măsurători într-un bloc de locuinţe situat pe strada Piaţa Nucetului din municipiul Oradea şi precizând faptul că atât ea, cât şi fiica sa, acuzaseră stări de rău dimineaţa şi în ziua precedentă, în urma unei deratizări făcute în bloc.

La adresă au fost trimise de urgenţă două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de intervenţie, din care una de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Totodată, ISU a informat instituţiile cu atribuţii în astfel de cazuri, astfel că acolo au ajuns şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

Pompierii au delimitat zona, au verificat fiecare apartament al blocului pentru salvarea eventualelor victime intoxicate şi au făcut măsurători cu aparatura din dotarea autospecialei CBRN, cercetări în urma cărora nu s-a constatat prezenţa unor substanţe periculoase în aer.

Echipajul SAJ le-a asistat medical pe femeia care a sunat la 112 şi pe fiica acesteia, cele două rămânând la domiciliu în urma refuzului mamei de a fi transportate la spital pentru supraveghere şi investigaţii suplimentare.

"Deşi nu s-a impus evacuarea locatarilor, pentru înlăturarea oricărui pericol, pompierii militari au ventilat casa scării şi apartamentele, întrucât, pe timpul verificărilor la faţa locului, s-a constatat că în apartamentul vecin cu cel al apelantei numărului unic 112 se efectuase o deratizare, cu o zi înainte, aspect confirmat şi de locatari ai imobilului", mai arată ISU Bihor.

Sursa : news.ro

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri