Antena Căutare

Unde au dispărut ”teroriștii” de la Revoluție. Ion Iliescu, declarații neașteptate: ”E păcat că nu au fost judecați ca atare!”

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a vorbit despre Revoluție și a făcut mărturisiri neașteptate. Astfel, după ce fostul șef de stat a declarat că execuția soților Ceuașescu a fost rapidă, acesta a vorbit și despre teroriștii. 

Unde au dispărut ”teroriștii” de la Revoluție. Ion Iliescu, declarații neașteptate: ”E păcat că nu au fost judecați ca atare!”

Astfel, în cadrul unui interviu pentru Mediafax, fostul președinte Ion Iliescu a explicat unde au dispărut teroriștii de la Revoluție, deși au fost filmați prin spitale sau când au fost prinși: ”Asta reflectă situația în care ne aflam, lipsa totală de organizare pentru procesul la care asistam. Pentru procesul în care intrase viața în general, viața publică din societatea noastră, am putut constata faptul ca atare, dar în ultimă instanță faptul că, până la urmă, indiferent de unde erau, ce erau, că erau suspiciuni că erau străini, că veniseră niște arabi care fuseseră implicați... nu s-a putut nici asta dovedi, că aceia au acționat. Deci au fost oamenii legați de interesele clanului Ceaușescu, care s-au simțit datori să își îndeplinească misiunea lor pentru care fuseseră plătiți. În momentul în care au văzut că totul se prăbușește, au și dispărut. Și e păcat că nu au fost judecați ca atare”.

Ion Iliescu, declarații despre execuția soților Ceaușescu: ”Nu aveam timp de un tribunal special. Toată lumea a răsuflat ușurată după execuție!”

De asemenea, Ion Iliescu a vorbit și despre pericolele externe ori interesele față de țara noastră: ”Interese există întotdeauna și dorințe de a folosi diverse conjuncturi. Eu cred că forța revoluției române a fost că a creat aceste structuri care să afirme demnitatea noastră națională și ne-a ajutat să ne apărăm de orice fel de asemenea lucruri. Să știm să le afirmăm, să ne apăram interesele prin forța noastră și să căpătam respectul tuturor”, a susținut fostul șef al statului.

Ciolacu, întrebat cum se raportează la Ion Iliescu, acuzat de infracţiuni contra umanităţii: Cred că este un lucru pe care trebuie să-l lămurească istoria şi mai nou justiţia

Ce meniu de sărbători vor avea Liviu Dragnea și ceilalți deținuți VIP în penitenciar?... Ți se rupe sufletul citind! Alexandru Cumpănașu i-a dedicat Alexandrei o poezie cutremurătoare: „Știu unde ești, te voi ...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x