Antena Căutare

Jandarmeria: Diferite canale media incearca se ne discrediteze

Jandarmeria Romana a tinut vineri o conferinta de presa referindu-se la bilantul celei de-a 7-a zi de protest. Reprezentantii institutiei au mentionat faptul ca jandarmii nu au facut uz de forta majora, joi seara.

Diferite canale media incearca se discrediteze Jandarmeria si actiunile ei.

Jandarmeria se asigura de respectarea legilor. Blocarea cailor de comunicatie constituie infractiune si noi suntem obligati sa actionam ca atare. Protestul organizat de PNL s-a desfasurat in bune conditii pana in jurul 18. Apoi totul contravine prevedilor legale, adica blocarea de doua ori a pietiii Victoria.

Cei care au migrat de pe Kisellef pana in Universitate s-au deplasat pe carosabil. Si acest lucru a incalcat prevederile legale, urmand ca acestia sa fie sanctionati. Deplasarea s-a facut in continuare si nu s-au respectat atentionarile jandarmilor. Astfel a fost blocata piata Universitatii, fapt care este ilegal. In acest conditii, Jandarmeria a permis desfasurarea protestului chiar daca pe timpul deplasarii pe langa participantii de la mitingul PNL s-au alaturat si alte grupuri cu care avem conflicte de mai mult timp.

Lucrurile s-au desfasurat foarte bine pana in jurul orei 23. Atunci s-a instalat o baricade pe carosabil. S-a facut un foc, pompierii nu au fost lasati sa intervin. Asupra fortelor de ordine au fost aruncate garduri si pietre. Atunci, comandantul putea sa intervina sa foloseasca forta majora. Dar s-a trecut doar la degajarea zonei.

Dupa degajare 100 de persoane au mai incercat un blocaj un zona cofetariei Scala.


Jandarmeria Romana nu interzice miscarile de protest care se desfasoara in conditii pasnice

In Bucuresti, Jandarmeria are 1000 de Jandarmi. Capitala are 390 de suporteri in baza de date.

BILANTUL CELEI DE-A 7-A ZI

100 de persoane au fost conduse joi seara la sectiile de politie.

dintre aceastia 16 au mai fost vazuti si in alte zile la protest

14 sunt membrii ai galeriilor Dinamo (4), Steaua (6), Rapid (3) si Petrolul (1)

La nivel nartional s-au acordat 500 de amenzi de la inceputul celor 7 zile de protest. De asemenea, in total, s-au inregistrat peste 100 de fapte de natura penala.




Foto: Intact Images

UPDATE! Profesorii care au protestat la Ministerul Educatiei au ajuns la Universitate... Mircea Cartarescu cere public demisia lui Basescu si alegeri anticipate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x