Antena Căutare

Laszlo Borbely: “Nu exista pericol de contaminare a Dunarii”

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca unda de viitura provocata de spargerea unui dig de la o fabrica de bauxita de aluminiu din Ungaria nu va prezenta un pericol de contaminare a Dunarii atunci cand va intra in Romania

"Bazat pe informatiile date de autoritatile ungare, pe masuratorile pe care le-am facut si bazat pe punctul de vedere al specialistilor nostri nu exista in momentul de fata pericol de contaminare a apelor Dunarii atunci cand ajunge in Romania" viitura din Ungaria, a spus ministrul Mediului.

Laszlo Borbely a subliniat ca trebuie luate in considerare datele oficiale, si nu alte speculatii, intrucat Ungaria nu se joaca cu acest gen de informatii, in conditiile in care situatia este atent monitorizata.

"Sa mergem pe datele furnizate oficial, nu se joaca nici Ungaria cu aceste informatii date, nu e de joaca, toata opinia publica internationala e cu ochii pe Ungaria. (...) In momentul de fata, PH-ul este 9,07, deci e clar ca atunci cand ajunge in Dunare, unde debitul apei e de 25 de ori mai mare decat in (raul) Raba, e clar ca aceasta se dilueaza si de fapt mai trebuie sa se reduca cu 0,5 PH-ul, care sa nu mai fie nociv. Deci toate datele, toti expertii, specialisti in acest domeniu spun ca nu exista un pericol nici pentru Romania, nici pentru Bulgaria", a accentuat Borbely.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Studiu: Romania se afla pe locul doi in lume la violenta in scoli... Copii intoxicati dupa ce au mancat lapte si cornuri la scoala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x