Cei mai puternici oameni din stat au reacţionat în urma morţii lui Dan Condrea. Cea mai întâlnită ipoteză a fost aceea a asasinatului, ipoteză susţinută şi de Laura, fosta soţie a afaceristului.
"Condrea n-a apărut şi chiar ne întrebam ce se întâmplă. La un moment dat, la uşă a apărut şoferul lui de la firmă, un tip ciudat, care lucrase înainte într-o instituţie de forţă. Noi ne uitam la desene animate, nu ştiam ce s-a întâmplat. Şoferul nu ne-a spus, mai bine, că a protejat-o pe fetiţă. Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine. Dacă e sinucidere, l-au împins să facă asta", scrie gsp.ro.
Presa a avut interzis la locul accidentului
Un alt lucru care a ridicat semne de întrebare a fost alungarea presei de la locul accidentului.
„Atunci de ce mai încercuim şi de ce nu ne lăsaţi să stăm să filmăm şi noi, dacă s-a făcut deja. dacă s-au terminat cercetările? Dacă s-au terminat, de ce să nu filmăm?”, au întrebat, nedumeriți, jurnaliștii.
Mai mult, procurorul general Augustin Lazăr a subliniat ideea că omul de afaceri avea foarte multe informaţii care nu ar fi trebuit să iasă la iveală. Şi Călin Popescu Tăriceanu s-a implicat în acest caz învăluit în mister. Sunt suspiciuni că in spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseste firma ca sursa de venituri si un paravan comercial, de fapt, pentru alte activitati, lucru care iarasi nu e normal.
Reacţia celor de la SRI nu a întârziat să apară.
Sunt mai multe întrebări la care trebuie să răspundă SRI-ul. Dacă era un mandat de siguranţă naţională, dacă era asigurată, în cadrul acestui mandat de siguranţă naţională trebuia să fie supraveghere operativă care este un lucru mai mult decât filajul. Filajul e o componentă a supravegherii operative. Dacă era, se făcea şi supraveghere foto-video, aşa se numeşte asta, intră în mandatul de supraveghere operativă. Deci: filajul este una, supraveghere foto-video este alta şi dacă ar fi existat acest mandat de siguranţă naţională, puteam avea mai multe date.