Antena Căutare

Legea Educației, noi modificări. Câte ore ar putea fi alocate materiilor

Legea Educației 2018. Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a anunțat că a depus o propunere legislativăa de modificare a Legii Educației in legatura cu numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ. 

Legea Educației 2018. Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a anunțat că a depus o propunere legislativă de modificare a Legii Educației în legătură cu numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ.

"Împreună cu senatorii Partidului Social Democrat am depus această propunere legislativă.
Articol unic. – Alineatul (1) al articolului 66 din Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămâna la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămâna la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămâna la învățământul liceal. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate", a anunțat fostul ministru al Educației, Liviu Pop, potrivit portalinvatamant.ro.

Legea Educației, noi modificări. Câte ore ar putea fi alocate materiilor

În prezent, Art. 69 al legii Educației cuprinde următoarele precizări:

(1) În unitățile de învățământ de stat sau particulare se utilizează manuale școlare și alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

(2) Manualele școlare se elaborează și se evaluează pe bază programelor școlare aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului reglementează elaborarea de manuale școlare alternative.

(3) Cadrele didactice selectează și le recomanda elevilor, în bază libertății inițiativei profesionale, acele manuale școlare din lista celor aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului care vor fi utilizate în procesul didactic.

(4) Elevii și profesorii din învățământul de stat și din învățământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale școlare gratuite, atât pentru învățământul în limbă română, cât și pentru cel în limbile minorităților naționale, în condițiile legii.

(5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selectă și utiliza la clasă, în bază libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional.

Rămâne de văzut dacă acestă nouă propunere legislativă va fi adoptată. Vă reamintim însă că Legea educației s-a modificat de nenumărate ori, iar în fruntea ministerului Educației au fost mai mult de 20 de miniștri din 1998 până în prezent.

sursa: portalinvatamant.ro

Anunțul făcut de autorități! Ce trebuie să facă toți consumatorii casnici de energie electrică... Cercetătorul Ștefan Manea, fondatorul companiei Hofigal, a murit! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x