Spanacul, leurda, urzicile, ridichile, ceapa verde ar trebui să se regăsească şi în meniul zilnic al copiilor, mai ales în perioada asta. Iar asta se transformă într-un fel de rebus pentru părinţi, pentru că cei mici preferă oricând o ciocolată.
Octavia Geamănu, care are un copil de doi ani de zile, a căutat soluții pentru a-l face pe micuțul ei să mănânce legume și a stat de vorbă cu Cristian Mărgărit, expert în nutriție.
”Avem o componentă nutrițională, vitamine, fibre minerale și componența educațională.”, a precizat acesta.
De asemenea, Ela Crăciun, realizator al emisiunii ”Numai de bine” și mama a trei copii, își îndeamnă copiii să mănânce legume.
”Legumele le putem mânca și în fața televizorului, în loc de chips-uri, popcorn. Eu le fac legume la cuptor cu avocado. Sau mai am un alt truc, copiiilor le plac pastele, astfel că le fac paste cu broccoli.”, a spus Ela.
Ridichile previn gripă și infecțiile respiratorii, tratează afecțiunile stomacului, în timp ce spanacul conține vitaminele A, B2, B6, C, E și K, săruri minerale precum calciu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu și sodiu, clorofilă, beta-caroten și luteina.