Antena Căutare

Liderul Garzii Secuiesti solicita dreptul de a afirma in public: „Tara Secuiasca nu este Romania”!

Csibi Barna, unul dintre principali pioni ai unei organizatii extremiste, denumita pompos Asociatia de Cultura si Traditii Garda Secuiasca, a adresat Tribunalului Bucuresti o cerere de chemare in judecata impotriva Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) la sfarsitul lunii ianuarie a.c.

Csibi Barna solicita instantei sa dispuna anularea Hotararii 419/15.12.2010 pronuntata de CNCD, exonerarea de la plata amenzii de 600 de lei, sa oblige CNCD sa-i plateasca cheltuielile de judecata si nu in ultimul rand, sa i se recunosca "dreptul de a afirma, si in public, textul in maghiara, Székelyföld nem Románia! (in traducere romana Tara Secuiasca nu este Romania)". Csibi Barna isi argumenteaza ineptia pe faptul ca insusi presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, in martie 2010, la Toplita, ca Tinutul Secuiesc nu este Romania.

"Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei!"

Pentru ca actiunile antiromanesti ale lui Barna s-au inmultit, Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Harghita a sesizat CNCD, cu privire la faptul ca Csibi Barna a perturbat mai multe manifestari publice prin actiuni de propaganda nationalist - sovina pentru instigare la ura rasiala si nationala. In sustinerile sale, Jandarmeria Harghita arata ca in data de 19. 10. 2010, la meciul de baschet masculin dintre echipele C.S.Perla Harghitei Miercurea Ciuc si C.S. Elba Timisoara, pe timpul intonarii imnului de stat al Romaniei, Csibi Barna a afisat un banner in culorile portocaliu si negru, cu inscriptia "Székelyföld nem Románia!" (Tinutul Secuiesc nu este Romania). O alta isprava retinuta si incriminata de jandarmii ciucani se refera la faptul ca "la data de 06.04.2010, Csibi Barna, insotit de inca doua persoane au amplasat, in fata supermarketului Kaufland din Miercurea Ciuc, o pancarda pe care era scris in limba naghiara "Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei! (Szégyelld magad, már megint zsidónál vásároltál!) langa care s-au si fotografiat". Potrivit documentului IJJ Harghita, afisul postat pe pancarda era identic celui care a fost folosit in Ungaria, in anul 1944, impotriva evreilor. In acest caz, Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita a inceput urmarirea penala impotriva lui Csibi Barna si a celorlalte doua persoane pentru comiterea infractiunilor de instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

"Dl. Basescu, pasaportul va rog!"

Conform sesizarii IJJ Harghita, in data de 24.07.2010, in timpul dezbaterilor de la Universitatea de Vara "Tusvanyos" - editia XXI, la care a participat si presedintele Traian Basescu, Csibi Barna a imbracat un tricou alb, imprimat cu harta Romaniei fara Transilvania si Banat si a afisat o pancarda cu textul "Dl. Basescu, pasaportul va rog!" Un alt fapt semnalat de IJJ Harghita este aparitia a 6 persoane cu cagule si baticuri cu insemnele arpadiene la marsul de protest al romilor din data de 30.07.2010, organizat de Asociatia Romilor Amare Rromentza, Asociatia Roma Acces, Asociatia Sanse Egale si Romani Criss in Miercurea Ciuc. " (...) si-au facut aparitia la circa 20 de metri de coloana, afisand mesaje rasiste la adresa romilor iar pe la portavoce era difuzata o melodie tiganeasca. Pe cele 4 pancarde (carToane A3) se distingea urmatorul text: ator minoritar de la taraba - tigan imputit (traducere aproximativa)". In adresa IJJ se sustine ca in urma masurii de legitimare s-a dovedit ca una dintre cele 6 persoane se numea Csibi Barna.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Radio Zu da panica la etnobotanica! Vezi imagini cu protestul din Piata Victoriei!... VIDEO! Razboiul cu etnobotanicele continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x