Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

„Mă tem pentru poporul român”! Monștrii care exploatau copii au fost achitați! Reacții incendiare, după decizia românească ce a scandalizat Marea Britanie

Englezii au condamnat 120 de membri ai bandei din dosarul Țăndărei. Justiia română i-a achitat pe bandă rulantă, dintr-un motiv absurd! Polițistul britanic care a lucrat la caz, acuzații cumplite!

Arhivă

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, luni, achitarea celor 24 de inculpaţi din dosarul Ţăndărei, cărora li se imputa faptul că au constituit o reţea care trimitea copii la cerşit în Marea Britanie, decizia fiind luată în urma intervenirii prescripţiei penale a faptelor, în majoritatea cazurilor.

Dosarul cu 24 de inculpaţi a intrat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş în luna noiembrie 2018, iar de atunci până la pronunţarea hotărârii s-au scurs 11 termene de judecată, iar decizia pronunţată luni este definitivă.

Imediat după pronunţarea primei hotărâri de achitare a inculpaţilor din acest dosar, la Tribunalul Harghita, care a bulversat autorităţile britanice, conducerea instanţei a informat că printre motivele care au dus la întârzierea soluţionării dosarului Ţăndărei se numără restituirea de trei ori a dosarului la parchet, dar şi dificultăţile în îndeplinirea procedurilor de citare şi numărul mic de judecători existent la această instanţă.

Potrivit procurorilor, reţeaua din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, era acuzată că profita de romii săraci, care primeau împrumuturi, nu le puteau restitui şi, în schimb, îşi dădeau copiii celor de la care luaseră banii, iar în acest fel aceştia ajungeau la cerşit sau la furat în Marea Britanie.

Englezii au condamnat 120 de membri ai bandei, românii, zero

Într-un interviu acordat g4media.ro, anchetatorul britanic Bernie Gravett, care a lucrat la dosarul Țăndărei, a rămas fără cuvinte la auzul veștii că România i-a achitat pe incukpați, pe motiv că „fapta nu există”.

„Sunt extrem de trist pentru victimele, familiile lor şi pentru poliţiştii care au lucrat timp de 5 ani la acest caz în România. Toate eforturile lor nu au condus la nimic. Nu pot spune dacă este vina sistemului, a instanţei sau a procurorilor. Tot ce pot spune este că, în opinia mea, erau probe. Le-am furnizat procurorilor români dovezi privind exploatarea şi munca forţată la care au fost supuşi 181 de copii din Ţăndărei, aici în Marea Britanie. În plus, le-am dat dovezi privind spălarea de bani întrucât încasările obţinute în Marea Britanie erau trimise în România. În urma percheziţiilor din Ţăndărei, în aprilie 2010, au fost găsiţi bani, aur, bunuri furate, maşini scumpe, o bogăţie inexplicabilă şi mai multe arme de foc. Percheziţiile au fost filmate, cum poate Curtea să spună că nu există dovezi?”, a spus Gravett

”Mă întreb cum se face că britanicii au anchetat şi condamnat 120 de membri ai acestei bande în timp ce românii nu au condamnat pe nimeni. Europol a calificat gruparea Ţăndărei drept cel mai mare grup de trafic de persoane din Europa. Copiii au fost duşi în fiecare ţară din UE şi exploataţi pe străzile din nordul Norvegiei şi până la coasta Mediteranei. Cei 25 de suspecţi se ocupau cu traficul de copii în toată Europa. În ochii mei erau vârful grupării şi existau probe ca să fie condamnaţi. Dacă i-am fi adus în Marea Britanie şi i-am anchetat aici, ar fi mers la închisoare de multă vreme. (...) La auzul acestei veşti triste, mă tem pentru poporul român. Sistemul de justiţie penală din România a dat greş atât faţă de copiii care au fost trataţi şi exploataţi, cât şi faţă de viitoarele victime. Gruparea din Ţăndărei devine şi mai puternică cu această decizie atroce a Curţii. Este o zi tristă pentru justiţia din România”, a declarat Bernie Gravett pentru G4media.ro.

Recomandari