Antena Căutare

MAI, SRI si SIE angajeaza bucatari si cameriste in perioada estivala. Costurile depasesc un milion de euro

Guvernul intentioneaza sa angajeze, in perioada estivala (mai-octombrie), bucatari, cameriste, ospatari si receptioneri in bazele de agrement si casele de oaspeti ale MAI si in caminele de garnizoana ale SRI si SIE. Costurile de personal vor fi majorate cu peste 1,1 milioane euro.

Angajarea noilor categorii de personal pe o perioada limitata este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta. Potrivit documentului, Executivul a suspendat inca din 2009 ocuparea prin examen sau concurs a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, exceptie facand un procent de 15% din totalul posturilor care urmeaza sa devina vacante.

Documentul prezinta si impactul financiar pe care angajarea noului personal il comporta. Astfel, bugetul general prezinta in acest an o crestere cu 4,6 milioane lei (1,1 milioane euro) pentru cheltuielile de personal, si o majorare de 1,4 milioane lei a veniturilor bugetare din impozitul pe venit si plata asigurarilor sociale.

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) administreaza spatii de cazare pentru "recreere" si "refacerea capacitatilor fizice si intelectuale" ale personalului ce functioneaza numai in sezonul estival. Aceeasi este si situatia SRI si SIE, ce administreaza camine de garnizoana, in care este necesara asigurarea conditilor de cazare si hranire a personalului.

Angajarea personalului in perioada estivala vizeaza "interesul public general" si constituie "situatii de urgenta si extraordinare" a caror reglementare nu poate fi amanata, se mai arata in document.

Detinut de la Penitenciarul Gherla, eliberat din greseala cu un an mai devreme... Pumni si teroare la Spitalul Judetean Craiova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x