Antena Căutare

Mâncarea din vacanțe a îmbolnăvit sute de români. Pacienți cu hepatita A și toxiinfecţii alimentare au umplut paturile spitalelor

Mâncarea din vacanțe a îmbolnăvit sute de români care au ajuns pe paturile de spital cu afecțiuni intestinale

Sute de turişti s-au prezentat, în ultimele trei luni, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa acuzând afecţiuni intestinale, varicelă, hepatita A, toxiinfecţii alimentare şi meningite în urma ingerării de alimente neconforme, potrivit administrației locale.

"Majoritatea cazurilor au fost provocate de afecţiuni intestinale, cel mai probabil, spun medicii, în urma consumului de alimente neconforme. Dintre cele 2.023 de persoane care s-au prezentat la Camera de Gardă din cadrul unităţii medicale în lunile iunie, iulie şi august, aproximativ 470 au fost din alte judeţe. 1.500 dintre cazurile înregistrate în sezonul estival au fost cauzate de afecţiuni intestinale, urmate de infecţii acute ale căilor respiratorii, varicelă, hepatita A, toxiinfecţii alimentare şi meningite", potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.


Conform sursei citate, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa este o unitate medicală modernă, dispune de 220 de paturi, cu secţie de Terapie Intensivă, laborator propriu şi farmacie. Pacienţii care se prezintă la Camera de Gardă trebuie să aibă la ei actul de identitate, cardul de asigurat şi/sau bilet de trimitere.


"În caz de nevoie, puteţi afla mai multe informaţii la numărul de telefon 0241.484.529 sau pe infectioaseconstanta.ro", se precizează în comunicat.

Dâmboviţa: Un tânăr de 23 de ani bănuit de tentativă de omor, reţinut... Decizie ciudată luată de Ministerul Sănătății! Un medicament important, scos de pe lista compensatelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x