Antena Căutare

Marica: "I-am spus lui Boc despre situatia de la Finante si ne-a spus sa lasam balivernele"

Sindicatele functionarilor publici i-au prezentat premierului Emil Boc situatia exploziva de la Finante inainte de protestul spontan, iar acesta le-a raspuns ca sunt baliverne, a declarat liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica.


Liderul Sed Lex apreciaza ca sistemul de sporuri si stimulente aplicate in finantele publice este unul corect si ca astfel de forme sunt practicate in diferite modalitati si in alte state.

Mai mult, Marica a aratat ca presedintele Traian Basescu pleda cand era ministru al Transporturilor pentru acordarea de stimulente la Mnisterul de Finante, din sumele colectate.

"Si presedintele cand era la Ministerul Transporturilor ne spunea ca nu se pot da salarii mai mari la Finante, pentru ca nu sunt bani la buget, ci sa se acorde stimulente din ce se colecteaza", a spus Marica.

Aproximativ 500 de angajati protesteaza in fata Ministerului Finantelor Publice si alti 200 pe holurile institutiei.

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, au ajuns la Guvern pentru a avea o noua discutie cu premierul Emil Boc despre protestele angajatilor pentru neplata stimulentelor.

Ultima runda de discutii intre Gheorghe Ialomitianu si liderii sindicali s-a incheiat fara rezultat, in noaptea de miercuri spre joi, dupa aproximativ patru ore, ministrul afirmand inca o data ca stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanta, celor care reduc evaziunea fiscala.

citeste Jurnalul.ro

Special: Dezmat la Autoritatea Aeronautica Civila... Angajatii ANOFM, in greva spontana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x