Antena Căutare

Măști gratuite, împotriva coronavirusului, pentru o categorie de persoane! Ludovic Orban, anunț de ultimă oră!

Măştile de protecţie ar putea fi distribuite gratuit persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile, iar prețul acestora, pentru restul populației, ar putea fi plafonat, a anunțat prim-ministrul Ludovic Orban. 

Măști gratuite, împotriva coronavirusului, pentru o categorie de persoane! Ludovic Orban, anunț de ultimă oră!
Măști gratuite, împotriva coronavirusului, pentru o categorie de persoane! Ludovic Orban, anunț de ultimă oră!

„Am discutat această problemă de aproximativ o săptămână, privitor la purtarea măștilor. Repet, purtarea măștilor în spații închise este foarte utilă pentru că împiedică transmiterea de particule și reduce posibilitatea de infectare în mijloace de transport în comun, în spații închise, birouri, spații comerciale”, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a subliniat că se va încerca distribuirea măștilor de protecție pentru persoanele din categorii vulnerabile.

Ce fel de măști te protejează cu adevărat de noul coronavirus. Alexandru Rafila a explicat! „E bine să aibă două sau trei straturi”

„Știți că preocuparea noastră de la începutul crizei a fost să susținem lucrători români care să introducă în fabricație astfel de măști, e vorba de măștile chirugicale, avem deja instalate utilaje noi care au capacitate semnificativă de producere, facem inventarierea tuturor companiilor care au primit acordul. Știți că am luat decizia ca la Ministerul Apărării să se facă certificarea, autorizarea producătorilor pentru astfel de echipamente, pentru că altfel lucrurile mergeau foarte greu, vom încerca să asigurăm capacitatea deplină.

Pentru persoanele vulnerabile, care sunt sub incidența legii privind venitul minim garantat vom încerca să găsim o formulă să distribuim aceste măști nu contra cost”, a adăugat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis, a spus că, după 15 mai, purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici.

Monica Anisie: "Anul școlar ar putea fi prelungit cu o săptămână în vară". Ce trebuie să facă copiii pentru a ... "A fost o finală spectaculoasă!" Gina Pistol a făcut primele declarații după încheierea competiției Asia Expre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x