Medicamentul împotriva coronavirusului a ajuns în România! Cine va beneficia de el. „Va fi administrat timp de zece zile”

Remdesivir, medicamentul împotriva noului coronavirus pe care Donald Trump l-a cerut aprobat urgent, în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, a ajuns și în România. O serie de studii clinice i-au dovedit eficiența. 

Medicamentul împotriva coronavirusului a ajuns în România! Cine va beneficia de el. „Va fi administrat timp de zece zile”

profimediaimages.ro

Câteva doze de Remdesivir - medicament cu rezultate pozitive împotriva noului coronavirus, sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

În primă fază, în acest spital, medicamentul împotriva noului coronavirus este administrat unui număr de nouă bolnavi.

„Am primit ca tratament campasional, Remdesivirul, alaltăieri, iar de ieri am început să îl introducem la pacienţii de la terapie intensivă, care sunt cu forme grave de boală. Deocamdată nu vă pot spune ce eficienţă are.

Va fi administrat timp de zece zile, la nouă pacienţi, după care vom analiza rezultatele şi vom putea trage o concluzie. Acest medicament ar trebui să îmbunătăţească starea clinică şi, să sperăm, să salveze vieţi”, a spus doctorul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Medicamentul Remdesivir, folosit acum împotriva noului coronavirus, a fost folosit și în epidemia de Ebola

Remdesivir este un antiviral care a fost folosit şi în epidemia de Ebola, dar şi în alte boli, iar studii recente i-au demonstrat eficienţa şi în infecţia cu COVID-19.

Totuşi, dat fiind că există puţine studii care au analizat efectele Redemsivir, studii realizate pe un număr mic de pacienţi, specialiştii spun că este prematur ca medicamentul să fie considerat cel mai bun tratament împotriva COVID-19. Cert este că acesta nu are efecte adverse notabile.

Un medicament își dovedește eficiența în tratarea pacienților cu COVID-19! „Am obținut date pozitive”

„Este o dispută la nivel internaţional. Americanii spun că este deosebit de eficient, că au rezultate foarte bune, se studiază şi în Europa, aparent cu rezultate bune, în schimb chinezii spun că nu au deloc rezultate cu acest medicament. Ei au rezultate cu medicamentele produse la ei în ţară. Cred că este şi o dispută economică între marile puteri. Noi nu intrăm în această dispută. Noi suntem bucuroşi dacă putem primi aceste medicamente pentru că reprezintă o şansă pentru pacienţii noştri”, aspus Virgil Musta, potrivit Mediafax.

Remdesivirul are în componenţă o moleculă antivirală, recomandată în cazul pacienţilor cu coronavirus în stare critică, dar care nu prezintă boli renale sau hepatice grave.

Aflați bilanțul oficial actualizat al cazurilor de coronavirus din România, precum și al deceselor cauzate de COVID-19, aici!

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri