METEO 13 martie. Ploile iau cu asalt țara noastră. Cele mai afectate județe

METEO 13 martie. Vremea se menține capricioasă. După un weekend călduros, ne așteaptă câteva zile cu ploi și vânt puternic. Valorile termice vor marca o uşoară scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. 

METEO 13 martie. Vremea se menține capricioasă. După un weekend călduros, ne așteaptă câteva zile cu ploi și vânt puternic. Valorile termice vor marca o uşoară scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor.

Cerul va fi doar parţial noros în regiunile sudice şi mai mult noros în restul teritoriului şi temporar va ploua, local însemnat cantitativ, îndeosebi în jumătatea de est a ţării.

Prognoza METEO 13 martie. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). În sud-vest e posibil să plouă cât într-o lună.

Vremea în săptămâna 12-18 martie, pe regiuni. Zonele cele mai afectate de ploi și vânt puternic

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30-35 l/mp.

Informațiile meteo nu sunt bune nici în zonele de munte. La altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 17 grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 8 grade. Presiunea atmosferica va creşte.

Ultimele știri