Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:00iUmor

#MeToo în varianta masculină. Campania bărbaților de susținere a victimelor abuzurilor sexuale

În contextul scandalurilor sexuale de la Hollywood, a fost lansată o nouă mișcare:  #AskMoreOfHim. Prin intermediul acesteia, este accentuat rolul bărbaților în lupta pentru combaterea abuzurilor sexuale. 

În contextul scandalurilor sexuale de la Hollywood, a fost lansată o nouă mișcare: #AskMoreOfHim. Prin intermediul acesteia, este accentuat rolul bărbaților în lupta pentru combaterea abuzurilor sexuale.

Inițiativa a fost primită bine și ridică discuția hărțuirii sexuale la alt nivel, ca de la bărbat la bărbat. De data aceasta, niște bărbați importanți îi trag la răspundere pe cei care abuzează.

În această campanie s-au implicat actori importanţi de la Hollywood, cum ar fi: David Schwimmer, David Arquette şi Matt McGorry.

,,Ca bărbaţi avem responsabilitatea specială de a preveni abuzurile. Majoritatea hărţuirilor, abuzurilor şi violenţelor sunt comise de bărbaţi, indiferent dacă sunt sau nu de la Hollywood. (...) Aşadar, unul dintre cele mai puternice lucruri pe care un bărbat poate şi trebuie să le facă este să le spună clar celorlalţi bărbaţi – inclusiv prieteni şi colegi – că hărţuirea sexuală şi abuzul de putere nu sunt niciodată acceptabile“, se anunță în scrisoarea care anunţă lansarea mişcării #AskMoreOfHim.

Mișcarea #MeToo, fondată de activistul Tarana Burke, a încurajat persoanele să-și împărtășească poveștile despre hărțuirea sexuală. Inițiativa Time's Up, lansată de 300 de femei hollywoodiene, s-a angajat să combată cultura care a permis abuzurilor sexuale să prospere. Time's Up a creat un fond de donații pentru a "ajuta supraviețuitorii de agresiune sexuală și hărțuire din toate industriile”.

Recomandari