Pentru tradiţionalişti, masa de Paşte fără miel nu există. Pentru gurmanzi, însă, struţul e noul miel. Carnea e mai gustoasă, spun aceştia, şi mai sănătoasă pe deasupra. În schimb dăunează mai mult portofelului. De vreo cinci ori mai mult.
Nu suntem în mijlocul savanei africane, ci în apropiere de Oradea. Struţii trăiesc aici de ani buni, iar românii au prins deja gustul cărnii lor. Mulţi au ajuns chiar să înlocuiască friptura de miel cu cea de struţ pe masa de Paşte.
”Este o carne foarte sănătoasă. Toată lumea recunoaşte conţinutul foarte scăzut de colesterol, conţinutul foarte scăzut de grăsimi, dar cel mai important lucru este că e o carne gustoasă”, spune proprietarul unei ferme de struți.
De aceea, carnea de struț este de CINCI ORI mai scumpă decât cea de miel. În România, preţurile la care se vinde un kilogram de carne se situează între 25 şi 30 de euro. Cine nu îşi permite să cumpere un struţ întreg se poate asocia cu alte persoane.