Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Mii de locuitori ai unui cartier din Pașcani îşi riscă zilnic viaţa trecând peste liniile de cale ferată!

Ca să ajungă în oraş şi să nu facă un ocol de jumătate de oră, oamenii ignoră avertismentele şi traversează o zonă plină de şine circulate intens. Spun că nu au o altă variantă, mai ales că singura pasarelă din zonă este atât de deteriorată încât e o minune că nu s-a prăbuşit deja. Şi mai grav este că printre cei care trec zi de zi prin faţa trenurilor, sunt şi copii care merg la şcoală.

Cu multă atenţie şi ajutor din partea celor care trec şi ei şinele de cale ferată, locatarii cartierului Lunca din Paşcani speră să ajungă acasă cu bine. Sunt mii de oameni pentru care drumul spre serviciu, şcoală sau casă vine cu emoţii mari.

Pasarela care există în zonă este însă şi ea un pericol, mai ales că nimeni nu s-a mai ocupat să o consolideze de mult timp. Aşa că în momentul acesta, cursa cu obstacole peste şinele circulate rămâne varianta mai sigură pentru cei care nu îşi permit să ocolească doi kilometri în fiecare zi.

Cu toate acestea, autorităţile spun că pasarela nu le aparţine aşa că nu sunt responsabile deocamdată de ea. CFR Infrastructură este proprietarul, dar reprezentanţii săi spun că toate încercările de a trece pasarela în administraţia primăriei au fost sortite eşecului. Chiar dacă pasarela ar ajunge însă la administraţia locală, edilii nu sunt încă siguri de utilitatea ei.

În realitate însă, zi de zi pasarela ar ajuta însă mii de oameni să nu-şi mai rişte viaţa. În 2014, un bărbat a murit aici în timp ce traversa liniile de cale ferata pe drumul spre casa.

Recomandari