Antena Căutare

Ministerul Educatiei plateste de doua ori pentru o aplicatie informatica pe care o detine deja

Desi nu sta prea bine cu banii, Ministerul Educatiei plateste de doua ori pentru acelasi lucru. Milioane de euro vor fi cheltuite din bugetul public pentru o aplicatie informatica pe care autoritatile o au deja. E programul de calculator care centralizeaza datele de la examenele nationale.

Ministerul Educatiei stie precis, in timpul oricarui examen, cati elevi sunt prezenti, cati profesori supravegheaza, cine si ce corecteaza, cu ajutorul unei aplicatii informatice. In aceasta aplicatie sunt introduse numele elevilor si al profesorilor, codurile numerice personale, notele si celelalte date importante pentru un examen national. Inclusiv repartizarea elevilor la liceu se face cu acest program. Un program pe care Ministerul Educatiei il are de 10 ani.

Anul acesta, sefii Ministerului s-au gandit ca e nevoie sa realizeze inca o data acest sistem pentru examene. Cu alte cuvinte, vor sa plateasca de doua ori acelasi lucru. Proiectul costa peste 17 milioane de lei. Adica aproape 4 milioane de euro.

Bani vin de la Guvern, dar si din fonduri europene. Asa scrie pe site-ul Ministerului. Insa in buget apare o alta suma, mult mai mare. Mai exact, Ministerul de Finante a alocat pentru aceasta achizitie aproape 25 de milioane de lei.

Banii ca banii, dar de milioanele de euro platite sefii Ministerului Educatiei nu vor deloc sa-si bata capul. Vor angaja o firma privata care sa se asigura ca programul functioneaza cum trebuie. Asta in conditiile in care in Educatie lucreaza peste patru mii de informaticieni. Fiecare pe un salariu de 200 de euro, lunar. Iar firma privata va lua 100.000 de euro.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu a dorit sa dea explicatiii in legatura cu acest proiect.

foto: Intact Images

Dan Diaconescu nu se lasa! Sustine, in continuare, ca are cei 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim... Angajatii Oltchim primesc astazi avansul reprezentand 40% din salariul pe august...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x