Antena Căutare

Ministrul Educaţiei vrea să introducă o evaluare în clasa a X-a. Noua reformă în învățământ, trimisă în Parlament

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere care îi vizează pe elevii de liceu. Mai exact, Ecaterina Andronescu vrea să introducă o nouă evaluare la clasa a X-a, despre care spune că ar aduce beneficii, astfel că la examenul de bacalaureat va rămâne de învăţat doar materia din ultimii doi ani de liceu.

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere care îi vizează pe elevii de liceu. Mai exact, Ecaterina Andronescu vrea să introducă o nouă evaluare la clasa a X-a, despre care spune că ar aduce beneficii, astfel că pentru examenul de bacalaureat va rămâne de învăţat doar materia din ultimii doi ani de liceu.

„Învăţământul obligatoriu nu se termină la clasa a opta. Învăţământul obligatoriu se termină după clasa a X-a. Teoretic, acolo ar trebui să avem o evaluare, să ştim că am încheiat ciclul învăţământului obligatoriu. De ce nu avem? Pentru că, aşa cum ştiţi, după clasa a opta sau evaluarea de la clasa a opta, ca o moştenire a capacităţii, a examenului de capacitate, ne asigură separarea spre liceu sau şcoli profesionale, aceasta este, să spunem, argumentaţia evaluării de la clasa a opta. Dacă se va accepta, pentru că, fără îndoială, o vom pune în dezbatere publică. Şi dacă va fi acceptată o asemenea evaluare, ce beneficii ar aduce ea? Examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci, am uşura examenul de bacalaureat prin această evaluare. Nu ştiu dacă va rămâne sau nu, după opinia mea, va fi un sprijin pentru cei care trec printr-o asemenea etapă”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Evaluarea la clasa a X-a ar reprezenta "o formă de testare", mai spune Andronescu, care se află la al patrulea mandat în Ministrul Educaţiei.

Aceasta a precizat că proiectul noii legi a educaţiei ar urma să fie depus spre dezbatere în Parlament cel târziu până pe data de 30 martie.

Românii ar putea să primească până la 20.000 de lei, de la stat, din martie! Anunțul de ultimă oră făcut de autorități... Gripa a mai făcut o victimă în România! Un bărbat de 32 de ani a murit, în urmă cu puțin timp, în spital!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x